Trikkeligaen

Lyns svake seriestart fortsetter – tapte for Rosenborg

(Lyn – Rosenborg 0-1). Etter to annullerte scoringer fikk Rosenborg til slutt den forløsende scoringen i kampen mot Lyn. Oslo-laget var aldri i nærheten.

KRINGSJÅ (Dagsavisen): Rosenborg tok kommandoen fra start i Toppserie-oppgjøret mot Lyn på Kringsjå lørdag og var det beste laget hele kampen. RBK vant til slutt 1-0 fortjent, etter to annullerte scoringer. Det var lett å se klasseforskjellen mellom det to lagene over 90 minutter lørdag.

– Objektivt sett må jeg jo se kampen igjen, men umiddelbart kjennes det vel greit med Rosenborg-seier, sier Lyn-trener Joakim Dragsten til Dagsavisen og fortsetter:

– Det var surt å tape kampen, men det var mye bedre enn mot Åsane. Det var et steg i riktig retning. Vi fremstår relativt solide. Vi tar imot mye og RBK fører kampen fra start i begge omganger, men vi står ganske godt imot. Vi gir bort litt for mange dødballer og sliter med å komme oss litt ut av det. Men så har vi perioder i slutten av begge omganger hvor vi dikterer litt mer, men jeg skulle ønske periodene varte litt lenger, sier han videre.

Les mer om Lyn her!

Keeper Kirvil Sundfjord Odden, som sto en god kamp, sier:

– Det er skuffende å tape selvfølgelig, men vi klarer å stå imot ganske lenge. Vi får det ikke helt til i eget spill og klarer ikke finne roen selv, så det blir vanskelig. Vi får opp trøkket litt på slutten og tar mer tak i ballen og vårt eget spill, men vi klarte ikke score. Surt å ikke få med seg poeng, sier hun.

– Der skoen trykker

På spørsmål om laget skapte litt for lite lørdag, svarer trener Dragsten:

– Man må helst ha ballen for å skape sjanser. Når alle angrepene deres endre i corner eller femmeter, blir det vanskelig. Det er der skoen trykker, at vi skaper for lite. Men vi har jo 1. omgangs første sjanse, så det er ikke sånn at vi er milevis unna. Vi skaper ikke så mye, men det er kampbildet også. Det er ting vi må ta tak i, sier han videre.

Dermed står Lyn med ett poeng etter de to første seriekampene, etter at de spilte 1-1 mot Åsane i første seriekamp.

– Det var en tøff åpning vi hadde, ingen tvil om det. Vi hadde håpet å ha litt flere poeng isolert sett, men selv om vi møter tre antatte topplag i de tre neste kampene, betyr ikke det at vi tar null poeng der. Vi skal være konkurransedyktige mot alle lag og ta steg sammen. Det som er gledelig er at det er flere og flere som melder seg på etter skader, så troppen ser bedre og bedre ut. Det blir bra, dette her, sier treneren.

Lyns svake seriestart fortsetter – lørdag ble det tap mot Rosenborg.

RBK-dominans i 1. omgang

Rosenborg kom ut i 100 og satte ballen i nota etter bare to minutter, men scoringen ble annullert for offside. Cesilie Andreassen slo inn og fant Emilie Nautnes, som banket ballen i mål. RBK hadde begynt å feire før dommeren vinket for offside.

RBK fortsatte den gode starten og hadde flere cornere og halvsjanser i starten av den første omgangen, men skapte ikke all verdens. Den neste store sjansen i kampen fikk faktisk Lyn, etter 33 minutter.

Kristin Holmen chippet ballen i bakrom og fant Jenny Røsholm Olsen, som skjøt fra skarp vinkel. Forsøket gikk like over mål. Likevel et skikkelig skremmeskudd fra Lyn sin del, som hadde skapt lite i starten av kampen.

Mot slutten av omgangen var det RBK for alle penga. 42 minutter var spilt da Ine Berre utfordret og slo inn. Hun søkte Nautnes, som var rimelig alene på fem-seks meter, men ballen gikk akkurat ikke frem. Like etter slo Rebecka Wolum inn i boks, der Andreassen ventet. Hun fikk headet mot mål, men Kirvil Odden fikk akkurat reddet. Likevel – 0-0 var stillingen til pause.

– Vi snakket om hvordan vi måtte løse frispillingen fra femmeter. Vi klarte det bedre i 2. omgang, men vi slet fortsatt med å få til noe eget, sier Odden om pausepraten.

Scoringen kom for trønderne til slutt

Også den andre omgangen startet RBK bra. Minuttet ut i omgangen var Odden ute i full strekk på et langskudd fra Nautnes, men reddet fint til corner. Først etter timen fikk Lyn sin første corner, men den ble bokset unna av RBK-keeper Ruth Rugyle.

Tre minutter senere ble Frøya Dorsin, datteren til RBK-legende Micke Dorsin, spilt gjennom av Andreassen. Dorsin fikk skutt, men forsøket ble igjen reddet av Odden. På den påfølgende corneren scoret RBK igjen, men også denne gangen ble målet annullert. Sara Hørte headet ballen i mål, men denne gangen ble det blåst frispark til Lyn for dytt og klabb og babb i boksen.

Men til slutt kom scoringen til Rosenborg, og det er løgn å si at den ikke var fortjent. Etter en RBK-corner opprettholdt gjestene presset mot Lyn-målet. Et innlegg fra Andreassen fant Nautnes, og spissen skjøt i stolpen. På returen var Beate Marcussen på alerten og først på ballen, og satte på fortjent vis inn 1-0 til gjestene.

– Det er et fantastisk bra innlegg. Jeg får ikke gjort så mye. Det eneste stedet hun kunne skyte, skjøt hun. Jeg prøvde å dekke så mye som mulig, men det var lite jeg kunne gjøre, sier keeperen.

Les også: Røa med full poengpott: – Dette trente vi på onsdag (+)

Greit med litt pause

Rosenborg fortsatte å kontrollere etter målet og Lyn var egentlig aldri i nærheten av å utligne. Hjemmelaget skapte én corner, men ingenting annet, og tapte til slutt 0-1.

Neste kamp for Lyn sin del nå er ikke før 13. april (!), mot Brann borte. Så kommer LSK hjemme og Vålerenga borte.

– Det er litt spesielt satt opp av NFF, med så mye fri etter bare to kamper, men isolert sett for oss er det nok i orden. Troppen må opp og stå, for litt for mange har spilt gjennom de to første kampene med litt for lite grunnlag, avslutter treneren.

Les også: Lyn fikk testa seg i generalprøven: – Vi gjør det ikke lett for Kåffa (+)

Les også: Sandal matchvinner da Kåffa snudde til seier mot Lyn i generalprøven (+)

---

Kampfakta

Fotball, Toppserien, 2. runde

Lyn – Rosenborg 0-1 (0-0)

Kringsjå kunstgress, 225 tilskuere.

Mål: 0-1 Beate Marcussen (67).

Gult kort: Cornelia Fladberg, Lyn, Cille Nilsen, Rosenborg.

Lyn (3-2-3-2): Kirvil Odden – Vilde Asbøll, Trine Skjelstad Jensen, Emma Helstad Amundsen – Tanja Myrseth, Solveig Slemmen (Sofie Tunes fra 81.) – Cornelia Fladberg, Mathea Berget (Selma Hernes fra 45.), Kristin Holmen – Kamilla Melgård, Jenny Røsholm Olsen.

---

Hold deg oppdatert. Få daglig nyhetsbrev fra Dagsavisen

Mer fra Dagsavisen