Vålerenga kastet bort seieren mot LSK på overtid: – Føles forferdelig

(Vålerenga – LSK Kvinner 2-2). Mimmi Löfwenius og Olaug Tvedten så lenge ut til å ha gitt VIF tre poeng, men en perle av LSKs Thea Kyvåg sørget for at spenningen for alvor lever i Toppserien.

Tvedten og Löfwenius sendte vertene opp i 2-0, men Emma Stølen Godø og Kyvåg nettet så for bortelaget på Intility Arena onsdag kveld.

– Vi må vinne slike kamper hvis vi skal henge med i kampen om gullet. Det er surt å gi bort to poeng her, sa VIFs Elise Thorsnes til TV 2 etter poengdelingen. Thorsnes fikk en smell i skulderen mot slutten, men sa selv at det gikk greit etter kampslutt.

Les alt om Vålerenga her!

– Det var deilig, det. Ett poeng er bedre enn null, konstaterte en smilende LSK-innbytter Thea Kyvåg.

Resultatet gjør at VIF på andreplass er poenget bak Rosenborg på toppen av Toppserien. LSK på tredjeplass har fem poeng opp til VIF, og i så måte var onsdagens poeng ekstra viktig for gjestene for å beholde håpet om gullkamp mot VIF og RBK.

– Det sitter en skuffa gjeng i garderoben nå, men vi har ikke tid til å være skuffet så lenge. De skal få lov til å være skuffet i kveld, men allerede torsdag må vi på jobb og forberede oss til kampe på lørdag. Det å få sånne resultater er noe du må håndtere. Vi ønsket å vinne, men det holdt bare nesten, sa Nils Lexerød til TV2.

Keeperbytte

Guro Pettersen sto oppført i elleveren for Vålerenga, men kort tid før start ble det opplyst at keeperen hadde pådratt seg en skade. Dermed kom Jalen Tompkins inn mellom stengene for hjemmelaget.

Det var LSK Kvinner som tok initiativet på Intility. Miljana Ivanovic ble spilt gjennom etter tolv minutter, men avslutningen fra skrått hold gikk like over.

Men litt mot spillets gang var det Vålerenga som tok føringen. Ylinn Tennebø slo fint inn fra høyre, og inne i boksen fikk Karina Sævik en fot på ballen. Avslutningen ble blokkert, men ballen spratt videre til Olaug Tvedten som skled inn ledelsen for VIF.

Kort tid etter kom gjestenes Mille Christensen til et godt skudd fra distanse, men keeperinnbytter Tompkins var med på notene og vartet opp med en fin redning.

Iskald feiring mot gamle lagvenninner i LSK

Så var det Löfwenius’ tur til å skinne. 29-åringen ble nydelig spilt gjennom av Thea Bjelde og brukte farten til å parkere LSK-forsvaret. Gjestenes keeper Cecilie Fiskerstrand reddet VIF-spissens første forsøk, men måtte til sin fortvilelse se at ballen gikk tilbake til Löfwenius. På forsøk nummer to trillet hun enkelt ballen i mål, og feiret med å holde opp VIF-logoen på drakten. I tillegg sendte hun et iskaldt blikk i retning LSK-benken.

VIFs Mimmi Löfwenius feirer 2-0-scoringen sammen med Karina Sævik under Toppseriekampen i fotball mellom Vålerenga og LSK Kvinner på Utility Arena i Oslo.

Dermed kunne vertene gå til pause med 2-0, selv om LSK lenge hadde vært fullt med på notene.

– Det var brukbart. Vi startet fint, så var LSK best en periode. Men så fikk vi justert og fikk bedre kontroll, sa VIF-trener Nils Lexerød til TV 2 i pausen.

Men gjestene slo tilbake bare sju minutter inn i andre omgang, etter corner fra høyresiden. Emma Stølen Godø ruvet i luften og stanget ballen inn i venstre hjørne. Dermed var VIFs ledelse redusert til ett mål.

Thea Kyvåg jubler med lagvenninnene i LSK Kvinner etter å ha utlignet til 2-2 mot Vålerenga på overtid. Foto: Lise Åserud / NTB

Overtidsscoring

Ikke lenge etter var LSK farlig frampå igjen, men forsøket fra Ivanovic gikk via Elise Thorsnes og utenfor. Det var en stor mulighet etter fint kombinasjonsspill.

LSK presset på for utligning, og helt på tampen var VIF heldige. Innbytter Thea Kyvåg dunket ballen i krysstangen og ut. Miljana Ivanovic kom til en farlig heading kort tid etter, men VIF-spillerne holdt hodene kalde.

Men så skulle det rakne for vertene helt på tampen. Kanskje var det kraftanstrengelsen mot Celtic nylig som ble avgjørende for vertene, i negativ forstand. Innbytter Kyvåg sørget for en nydelig scoring med venstrefoten. Fra skrått hold sendte hun ballen inn i venstre hjørne og berget poengdeling.

– Vi er ekstremt skuffet over at vi ikke klarte å ta med oss alle poengene. Vi ønsket selvsagt å vinne, og spesielt etter at vi ledet 2-0 etter den første omgangen. Jeg synes vi hadde brukbar kontroll, men det er ikke mye du kan gjøre med en sånn avslutning. Akkurat nå føles det forferdelig, sier VIF-kaptein Ingibjörg Sigurdardottir til TV2.

Hold deg oppdatert. Få Oslosportens nyhetsbrev fra Dagsavisen!

---

Kampfakta

Fotball, Toppserien kvinner

Vålerenga – LSK Kvinner 2-2 (2-0)

Intility Arena, 621 tilskuere

Mål: 1-0 Olaug Tvedten (15), 2-0 Mimmi Löfwenius (36), 2-1 Emma Stølen Godø (52), 2-2 Thea Kyvåg (90)

Gult kort: Ingibjörg Sigurdardóttir, Mimmi Löfwenius og Selma Pettersen, Vålerenga.

Dommer: Karoline Marie Jensen, Furuflaten IL

Vålerenga (3-5-2): Jalen Tompkins – Ingibjörg Sigurdardóttir, Elise Thorsnes, Michaela Kovacs – Ylinn Tennebø (Stine Brekken fra 63.), Thea Bjelde, Olaug Tvedten (Lina Klech fra 71. (Laura Guldbjerg fra 90.)), Linn Vickius (Malin Sunde fra 90.), Selma Pettersen – Karina Sævik, Mimmi Löfwenius