Trikkeligaen

Krise for Frigg. Tap for bunnkollega: – Vår største fiende er oss selv og effektiviteten

(Frigg - Asker 0-2). I bunnoppgjøret ingen hadde råd til å tape mellom Frigg og Asker søndag var det gjestene som trakk det lengste strået. Og det var den samme regla for Frigg i 0-2-tapet – en haug av sjanser og det beste laget, men ingen baller i mål.


TØRTEBERG (Dagsavisen): For det var virkelig en sekspoengskamp på Tørteberg søndag da de to lagene som lå nederst på tabellen møttes til dyst. Før kampen sto Asker med 13 poeng etter tre strake tap, mens Frigg lå med 12 poeng etter å ha slått Eidsvold Turn sist.

Og det gjorde det ikke akkurat noe særlig bedre for lagene at Bærum, som hadde same poengsum som Asker på 13 før kampene søndag, vant over Brattvåg og nå står med 16 poeng. Derfor var det ekstra mye på spill.

Men selv om Frigg eide mye av banespillet, skapte flere store muligheter og var det desidert beste laget i solskinnet i Tørteberg søndag, klarte de ikke score målene. Hørt det før? Dette var den niende (!) kampen denne sesongen hvor Frigg gikk av banen uten å klare å score. Da blir det vanskelig å holde seg i divisjonen.

– Det er den samme følelsen som vi har sittet igjen med etter flesteparten av kampene. Vi dominerer fullstendig. Asker spiller ikke fotball, men scorer to mål, og det gjør ikke vi, sier en meget skuffet Joakim Holmedahl etter kampen.

– Vi har jo et par enorme muligheter, hvor det er utrolig at vi ikke scorer. Det føyer seg inn i rekken av kampen hvor vi sløser og sløser med sjansene. Da er det bare et tidsspørsmål før man blir straffet, som i dag. Utrolig, utrolig frustrerende, fortsetter han.

Saken fortsetter etter videoen

Flere gigamuligheter

Man kunne skrevet langt og lenge om alle sjansene til Frigg søndag, men vi holder oss til de aller største:

For etter at Frigg kom best i gang, var det Asker som tok ledelsen etter 22 minutter ved Fitim Kastrati. Et kjent navn for de som følger Oslo-fotballen tett – Kastrati har tidligere vært i Grei, Skeid, Vålerenga (sju Tippeliga-kamper i 2013 og 2014) og Grorud, og har siden 2019 spilt for Asker. Roman Fazi vant ballen på midten og slapp ut venstre til Kastrati, som curlet ballen lekkert i lengste hjørne fra 16–17 meter.

Et par minutter senere fikk Bo Hegland stå helt alene med Askers keeper Enock Mawete etter et lekkert innlegg fra Marius Cassidy, men 2004-modellen satte ballen rett på Mawete.

Etter sidebyttet var det helt utrolig at det ikke sto 1–1 etter drøye timen spilt. Varg Støvland fikk stå helt umarkert på bakerste stolpe og skulle bare heade ballen på mål fra fem meter etter et herlig innlegg fra Jonas Halsne, men på utrolig vis gikk headingen langt over.

– Det er godt gjort å ikke score der. Det var større prestasjon å få den utenfor mål enn på, sier Holmedahl.

Punkterte på tampen

Og han selv fikk den siste store muligheten til Frigg, da kampen var rundt 75 minutter gammel. Etter å ha bygget opp spillet ute til høyre fikk Holmedahl ballen på åtte-ti meter. Han fikk kjørt en lekker skuddfinte som to Asker-spillere gikk på, men da ballen bare skulle settes i mål, kom en oppofrende Kim André Madsen i veien og blokkerte scoring.

– Da tenkte jeg at når vi ikke scorer på så store muligheter som vi hadde, at vi får en i ræva på et eller annet tidspunkt.

Og da skjedde det som måtte skje og som Holmedahl trodde skulle skje – mål imot. 93 minutter sto på uret da Kastrati fikk slått ut 45 til Sindre Mauritz-Hansen. Den tidligere Stabæk-spilleren hamret ballen knallhardt i mål fra fem-seks meter på halvvolley til 2–0.

– Altså … Det er helt utrolig at vi ikke scorer. Ord blir litt fattige, men vi sier det jo etter hver kamp. Om folk bare ser resultatet, tenker de at vi ikke er så nærme. Men hadde de sett kampen hadde de sett at det var ett lag utpå banen der i dag. Det er veldig, veldig frustrerende.

Trykket stemning

– Hvordan var stemningen i garderoben etter kampen?

– Det var en tom følelse i garderoben, rett og slett. Alle er fullt klare over hvor vanskelig det kommer til å bli å holde oss. For hver kamp vi ikke får med oss poeng blir det vanskeligere og vanskeligere. Det er fortsatt åtte kamper igjen og vi må begynne å få igjen for dominansen vår. Hvis ikke er jeg redd for at …

Han lar ordene henge litt i luften.

– At dere rykker ned?

– Ja, enkelt og greit.

Til kampen søndag kom Magnus Aadland uten Shariff Cham og Vital Kaba, som gikk til den hardtsatsende 4. divisjonsklubben Heming tidligere i august. I tillegg måtte han klarte seg uten Ulrik Ferrer, som måtte sone med fire gule kort, som ble erstattet av Bo Hegland. I tillegg kom Jonas Halsne inn for Knut-Jørgen Evensen, men utenom det gjorde ikke Aadland noen endringer fra den kruttsterke 3-1-seieren over Eidsvold Turn forrige helg.

– Klart det er blytungt

Likevel ble det altså ikke poeng.

– Det var en skikkelig sekspoenger, også går ingenting vår vei. Klart er det er blytungt. At vi ligger der vi ligger er det egentlig ingen som skjønner noe av, men grunnen er jo at de andre lagene får ballen i mål.

Med åtte kamper igjen står Frigg nå med 12 poeng. Opp til trygg grunn er det ti poeng til VIF 2, som møter Hødd hjemme mandag. Også Eidsvold Turn, som tok et sterkt bortepoeng mot Levanger søndag, har 22 poeng.

Tøff rekke fremover

Lørdag venter en meget tøff oppgave for Frigg når de møter serieleder Ull/Kisa borte. Så får de to hjemmekamper mot to nye topplag i Træff (4. plass) og Alta (5. plass).

– Vi går inn i alle kamper med akkurat samme holdning og taktikk. Det er ingen hemmeligheter. Vi skal spille fotball, motstanderne er de som skal forholde seg til oss. Vi gjør ingen endringer selv om vi møter topplag fremover.

– Hva blir viktig inn i den kommende treningsuken?

– Vi må trene på å putte ballen i mål. Vi må være mer effektive, for vi skaper så mange 100 prosent sjanser at det ikke er til å tro. Det er gode lag vi møter fremover, men det er flere lag som har fått en husketur av oss.

Hold deg oppdatert. Få daglig nyhetsbrev fra Dagsavisen

---

Kampfakta

2. divisjon, avdeling 2 søndag, 18. serierunde:

Frigg-Asker 0–2 (0–1)

Tørteberg kunstgress

Mål: 0–1 Fitim Kastrati (22), Sindre Mauritz Hansen (93)

Gule kort: Markus Rogde, Pape Bouna Ndiaye (samt trener Magnus Aadland)

Dommer: Torgeir Halsen fra Vanylven Fotballklubb

Frigg: Egil Evensen – Pape Bouna Ndiaye, Markus Rogde, Marius Cassidy, Jonas Halsne – Varg Ringdal Støvland (Benjamin Rio-Moe etter 66), Joakim Holmedahl, Per Eik Forgaard – Bo Hegland, Sebastian Fjose Berg, Ola Johan Antonsen Meløy.

---






Mer fra Dagsavisen