VIF rotet vekk seier og andreplass mot Kolbotn

(Kolbotn – Vålerenga 3-1). VIF gikk rett i føringen på Sofiemyr søndag, men mistet både trepoenger og mulighet til andreplass i grunnserien i siste og avgjørende runde før sluttspillet.

Ylinn Tennebø sendte Vålerenga i føringen på bortegress, men Kolbotn snudde matchen etter scoringer av Sarah Dyrehauge, Jenny Norem og Martine Fenger.

Resultatet gjør at VIF ender på tredjeplass i grunnserien. Dermed går Nils Lexerød og co. inn i sluttspillet med to poeng, mens grunnserievinner Brann får seks poeng og toer Rosenborg får fire. Med VIF-seier og RBK-poengtap ville Vålerenga blitt toer, men det ville seg altså ikke. Lyn slo dog Rosenborg 2-1, men VIF gjorde ikke jobben selv.

– Pinlig affære på Sofiemyr, konstaterer VIF på eget nettsted etter nederlaget.

Kolbotn endte som nummer fem i grunnserien, mens Stabæk ble siste lag blant topp fire. Bæringene får ikke med seg noen poeng inn i sluttspillet.

Hold deg oppdatert. Få Oslosportens nyhetsbrev fra Dagsavisen!

Sterk åpning

Det var Vålerenga som dominerte starten av oppgjøret søndag.

Karina Sævik kom seg fri på høyre og slo inn til Elise Thorsnes etter bare fem minutters spill, men alene mot keeper avsluttet VIF-spissen svakt like utenfor.

Olaug Tvedten skjøt utenfor kort tid etter, og etter et knapt kvarter var det kun en kjemperedning fra Kolbotn-keeper Selma Panengstuen som gjorde at Ylinn Tennebø og VIF ikke tok ledelsen.

Men til slutt fikk bortelaget fortjent hull på byllen. Andrine Tomter slo inn fra venstre og Ylinn Tennebø stanget kontrollert inn 1-0 etter 18 minutters spill.

Vålerenga så ut til å ha et jerngrep om oppgjøret, men mistet litt etter litt overtaket. Og plutselig slo Kolbotn tilbake ti minutter før hvilen. Jenny Norem kom seg fri på høyre og slo skrått inn. Der ventet Sarah Dyrehauge som plasserte inn 1-1 bak Jalen Tompkins, som erstattet Guro Pettersen. Sistnevnte er for øvrig ute med skade.

Scoring fra distanse

Og vondt skulle bli til verre for bortelaget, for et drøyt minutt før pause hadde Kolbotn snudd det. Eline Hegg vartet opp med et flott forarbeid på venstre, og ballen endte til slutt hos Jenny Norem inne i boksen. Hun banket ballen opp i nettaket, og dermed var det Kolbotn som hadde kontrollen.

Etter pause forsøkte Vålerenga å mobilisere til en snuoperasjon, men Kolbotn yppet seg også. Eline Hegg prøvde seg fra distanse etter en drøy time, men uten å lykkes.

VIF stanget og stanget, men uten å komme til de store sjansene – helt til det gjensto ti minutter av ordinær tid. Innbytter Runa Lillegård ble sendt gjennom mot mål, men Panengstuen i Kolbotn-buret vant duellen.

Vålerenga-trener Lexerød kastet innpå både Camilla Huseby, Stine Brekken, Agnete Nielsen og nevnte Runa Lillegård i jakten på utligning, men det ville seg ikke for gjestene. I stedet var det Kolbotn som punkterte oppgjøret få minutter før full tid. Innbytter Martine Fenger banket ballen i mål fra distanse, og hjemmelaget kontrollerte inn til tre sterke poeng.

Vålerenga starter sluttspillet mot Brann 11. september.

PS! VIF bekreftet lørdag på eget nettsted at 17 år gamle Mawa Sesay har skrevet under på en kontrakt ut 2025. Sportslig leder Eli Landsem sier til vif-damefotball.no at Sesay er en av Norges mest spennende spisser.

---

Toppserien kvinner. Grunnserien, 18. runde

Kolbotn – Vålerenga 3-1 (2-1)

Sofiemyr stadion, 650 tilskuere

Mål: 0-1 Ylinn Tennebø (18), 1-1 Sarah Dyrehauge (35), 2-1 Jenny Norem (44), 3-1 Martine Fenger (88)

Gult kort: Emilie Østerås, Kolbotn

Dommer: Emilie R. Torkelsen, Bækkelagets SK

Vålerenga (3-4-3): Jalen Tompkins – Malin Sunde, Stine Ballisager Pedersen, Ingibjörg Sigurdardóttir (Camilla Huseby fra 46.) – Janni Thomsen, Ylinn Tennebø, Dejana Stefanovic, Andrine Tomter (Stine Brekken fra 63.) – Karina Sævik (Agnete Nielsen fra 63.), Olaug Tvedten (Runa Lillegård fra 72.), Elise Thorsnes