Trikkeligaen

Isnes forlenger med KFUM Oslo

KFUM Oslo og trener Jørgen Isnes er enige om en ny treårs-kontrakt. - Det var lett å komme til enighet, blant annet er det viktig for meg at klubben er åpen for at jeg kan ta videre steg i trenerkarrieren, hvis muligheten dukker opp, sier Isnes til Dagsavisen.

Det opplyses at partene startet kontraktsforhandlingene før sommerferien.

Isnes har vært hovedtrener i klubben siden 2017, da han overtok etter Ståle Andersen.

Hold deg oppdatert. Få Oslosportens nyhetsbrev fra Dagsavisen!

– Jeg er glad for dette. Jeg er opptatt av å utvikle klubb og lag, og ikke minst meg selv som trener. Jeg har vektlagt viktigheten av felles forståelse for at jeg kan ta nye steg som trener hvis tilbudet kommer og jeg føler det er riktig timing og sted og det har klubben bevist før og er fortsatt villig til å gjøre. Det er gledelig, sier Jørgen Isnes til Dagsavisen.

KFUM viser samme velvilje i kontrakter med spillere, kommer det større klubber på banen, skal det ikke stå på godvilje fra klubben.

Kåffa ligger godt an på tabellen, og den attraktive 2.-plassen bak Brann – som medfører direkte opprykk til Eliteserien – er godt innenfor rekkevidde. Klubben ligger på 4. plass, tre poeng bak Ranheim, som ligger på 2. plass.

Ser mot opprykk

– Rykker dere opp, er det vel i så fall en utenlandsk klubb som skal kunne få deg vekk fra trenerbenken i Kåffa?

– Før sesongen var målet en topp-seks-plassering. Men vi er på skuddhold av 2.-plassen, vi kan jo ikke benekte det, og bruker tabellen som motivasjon. Men vi prater ikke så mye om det. Fokuset er hele tiden på arbeidsoppgaver, sier Isnes videre.

Isnes sier at klubben er opptatt av å jobbe med spillerutvikling og akademiet i klubben. Rekruttlaget ligger i 4. divisjon, og det legges mye arbeid i å få til et opprykk.

Etter A-lagets seier over Sandnes Ulf i siste seriekamp, uttrykte Isnes skuffelse over publikumstallet (689 solgte billetter).

– VIF er i en særstilling på marked/arrangement-siden. Verken Grorud, Skeid eller vi er i nærheten på dette feltet. Her må det jobbes godt framover.

– Kan du si litt om de fem årene du har vært hovedtrener?

Formasjonsendring

– Det var stort å rykke opp til nivå to i 2018. 4.-plassen i 2019 var stort, og selvsagt er vi stolte over å ha spilt oss til to kvartfinaler i cupen. Det er viktig for meg å understreke at vi er et trenerteam, jeg er langt fra alene om dette. Vi har endret formasjon fra 4-2-3-1 til 3-4-3. I innledningen fungerte det ikke så bra, og vi gikk tilbake, men så endret vi igjen, og er der vi ønsker nå. Slike ting tar tid, lengre tid enn mange tror. Omleggingen kom etter inspirasjon av Chelsea. Vi syntes formasjonen passet oss bedre. at den kunne gjøre oss mer uforutsigbare, sier han.

Isnes er en karismatisk person, og det sies at en av hans store styrker er én til én-jobbing med spillerne. Han skal være god på dialog med spillerne, til å få det beste ut av dem. Hans utadvendte stil appellerer også til pressen. Man får ikke fraser som en kamp av gangen og fotballen er rund fra Isnes. Han er også et følelsesmenneske, og den lærerutdannede treneren er utrustet med en god dose temperament.

Noe vi så i kampen mot Sogndal i sommer, da han og trenerkollega Tore André Flo sto 20 centimeter fra hverandre og skrek. Men han lander fort igjen, og er like blid.

Fredrikstad neste

2/3-deler av sesongen er unnagjort, ti serierunder gjenstår. Første lag på vei mot et mulig opprykk, er Fredrikstad, som kommer til kamp på Ekeberg kommende mandag.

– Et lag som har underprestert, men som kan få det til når som helst. En vrien motstander for oss. Når det gjelder oss, har vi slitt med for mange baklengsmål, og da særlig i etablert forsvar. Vi må også bli bedre i box-spillet i angrep. Vi kommer oss ofte til muligheter, men er ikke hvasse nok i den siste delen. Dette jobbes det iherdig med, forsikrer Jørgen Isnes.

125 lag i seriespill

Daglig leder i KFUM Fotball, Thor-Erik Stenberg er veldig glad klubben har fått en ny avtale med Isnes.

– Vi har stått i et klubbutviklingsløp de siste ti årene med som har gitt stor vekst i barne- og ungdomsfotballen og tatt a-lag kvinner til det som ser ut til å bli 2. divisjon neste år og gjort a-lag herrer til et stabilt lag i OBOS-ligaen. Vår hovedsatsing har vært å bygge et sterkt fotballfaglig team med kompetente trenere og ledere som kan støtte og hjelpe de 125 lagene vi har i seriespill med innhold og kvalitet på trening og kamp, skriver Stenberg til Dagsavisen. Og fortsetter:

– En av de viktige brikkene i dette har vært at Jørgen Isnes kom inn som assistenttrener for Ståle Andersen og senere ble hovedtrener for a-lag herrer i 2017. Vi har sammen hatt et mål om at han skulle ta steg i klubben og utvikle seg som trener for oppdrag i større klubber enn Kåffa. Sammen har vi hatt en fantastisk reise disse årene og resultatene på sport og Jørgens status som trener i norsk fotball taler for seg selv. Vi signerer nå en tre års avtale og sammen med resten av et svært kompetent trenerteam har vi god tro på at vi skal fortsette å utvikle oss på og utenfor banen disse årene, skriver Stenberg til Dagsavisen.

Hold deg oppdatert. Få daglig nyhetsbrev fra Dagsavisen







Mer fra Dagsavisen