Fotball

Brautis skade fører Kåffa på keeper-jakt

Keeper Jonas Brauti måtte ut i mandagens kamp mot Sandnes Ulf. Med så store smerter i hofta at Sandes Ulfs lege satt ei sprøyte morfin på ham før sisteskansen ble kjørt til Stavanger Universitetssykehus. Der var han til klokka to natt til tirsdag. Nå er KFUM i markedet for å leie en ny keeper.


– Kampen mot Sandnes Ulf er den tøffeste vi har hatt denne sesongen. Isposer lå strødd langs sidelinja. Remi-André Svindland måtte sy seks sting i panna. Og Brautis skade ser ut til å være mer alvorlig enn vi håpet. Han kan være ute i flere uker, sier trener Jørgen Isnes til Dagsavisen dagen etter det tøffe oppgjøret i Sandnes.

Før sesongen var det to keepere som kjempet om å bli førstevalget i klubben. Jonas Brauti og Emil Gundelach Ødegaard. Sistnevntes skade har parkert ham på sidelinja resten av sesongen. Og nå er altså Brauti med en smell i hoftekammen.

Det ble tatt røntgen i Stavanger, nå skal han inn til MR-undersøkelse i Oslo.

– Vanligvis bruker jeg lite energi på skada spillere. Men keeper-plassen er spesiell. Det er en sårbar plass, sier Isnes.

Da Ødegaard ble skadet, ble Mats Gulbrandsen Viken og Jonathan Ward Ådlandsvik løftet opp i systemet innad i klubben. Sistnevnte skal starte i ny jobb i august, som gjør at han ikke kan trene med laget, som nå trener fast om formiddagene. Han vil bli plassert ned på rekruttlaget. Kåffa satser mye på å få rekruttlaget opp til 3. divisjon.

Flere skadde spillere

– Dette har ført til at dere nå er i markedet og ser etter ny burvokter, Isnes?

– Det er korrekt. Vi har god oversikt og vet hvor vi skal lete, mer konkret er jeg ikke nå.

Overgangsvinduet er stengt, men det er lov å leie spillere som er under 23 år. Det er altså ikke en rutinert keeper det jobbes med å hente inn.

– Per nå vet vi ikke hvor alvorlig skaden til Jonas Brauti er, eller hvor lenge han er ute. Vi håper selvsagt han er med igjen så kjapt som mulig. Jonas hadde en vanskelig tid etter et par blemmer mot Brann, men har holdt nullen i tre av de fire kampene han har stått etter det. Selvsagt passet dette svært dårlig nå, fortsetter Jørgen Isnes.

Også skadene til Johannes Nunez og Tore André Sørås er verre enn først antatt. Førstnevnte med hamstring, Sørås med lyskestrekk. Og den langtidsskadde spissen Fredrik Brustad er fremdeles langt unna fotballspill.

Keivan Ghaedamini er derimot i bedring, og ventes tilbake om relativt kort tid.

– Ullern er gode!

Trener Isnes sa til Dagsavisen etter bataljen i Sandnes at han har en melding til omverdenen om at Kåffa er i siget og blir å regne med framover. Vi ba ham utdype:

– En tredjedel av sesongen er spilt. Vi ligger bedre an enn noen gang. Våre unge gutter har spilt på seg mye erfaring på kort tid. Jeg tenker på at vi kom til kvartfinale i cupen, at vi kom langt i kvaliken, og de vokser på slike kamper som den mot Sandnes Ulf. Vi trener bra, det er en skikkelig go i gjengen. Jeg er optimistisk. Det er fint å være trener her nå. Noe det har vært hele veien, men noe er i emning her.

– Dere møter Ullern i cupen torsdag. Serien er viktigst, men med to kvartfinaler på rappen, har dere fått smaken på hvordan det er å nærme seg finale på Ullevaal..?

– Absolutt. Cupen nedprioriteres ikke hos oss. Vi møter et Ullern-lag som er vanskelige å spille mot. Jeg har stor respekt for det arbeidet som gjøres der. De tar sjanser i eget spill, og blir fort ubehagelige hvis vårt press-spill ikke fungerer. De er ballbesittende og vi venter oss en meget tøff match, avslutter KFUM-trener Jørgen Isnes.

Hold deg oppdatert. Få daglig nyhetsbrev fra Dagsavisen







Mer fra Dagsavisen