Brekken og Thorsnes i perlehumør da Vålerenga kjørte over Røa: - Veldig gøy å åpne målkontoen for VIF

(Røa - Vålerenga 0-4). Stine Nybø Brekken (17) scoret sine to første mål for Vålerenga i Oslo-derbyet mot Røa søndag, mens Elise Thorsnes scoret sine vante mål. VIF hadde full kontroll og vant hele 4-0.

RØA KUNSTGRESS (Dagsavisen): Og det var anført av en brennhet Brekken at Vålerenga kunne innkassere sin tiende seier på de første 13 kampene. Hun scoret både 1-0 og 2-0, og hadde målgivende til 3-0, alt i en herlig VIF-periode på 22 minutter i den første omgangen.

23 minutter var spilt da Brekken satte inn 1-0 etter en retur. Ti minutter senere sto det 2-0 da hun headet ballen kontant i mål, mens hun var arkitekten bak 3-0 på overtid av den første omgangen da Elise Thorsnes banket ballen i mål. Ligaens toppscorer la på til 4-0 med et hodestøt da timen var spilt. Det ble også sluttresultatet.

- Stine gjør en veldig, veldig god 1. omgang. Da er hun banens mest dominerende spiller. Det er gøy å se at hun får ut hele potensiale sitt, for det er stort. Hun kommer til å bli veldig god. Elise vet vi kan score mål, det har hun vist hele sesongen. Jeg er godt fornøyd med begge to, sier trener Nils Lexerød til Dagsavisen.

Roset hverandre

Dagsavisen pratet også med de to spillerne som scoret to mål hver. De hadde bare lovord å si om hverandre etter seieren.

- Elise er solid, som alltid. Hun fortsetter å score mål og gjør jobben for oss på topp der. Man vet at hun kommer til å score om hun får baller å jobbe med, så det er jo selvfølgelig en veldig god følelse, sier Brekken om Thorsnes.

- Jeg er ikke overrasket over at hun scorer to fine mål. Hun har vist på trening at hun er en av de beste hodespillerne på laget, selv om hun ikke tror på det selv. Jeg er helt seriøs, sier Thorsnes og ler.

Begge var også fornøyde med egen prestasjon, men ingen tok av etter kampen.

- Det var veldig gøy å åpne målkontoen for Vålerenga. Det er stort, selvfølgelig, sier Brekken.

- Jeg er fornøyd med to mål, men jeg tenker mer på de målene jeg ikke klarte å score. Det er den mentaliteten jeg alltid har. Jeg burde scora minst to mål til, men man får ikke scoret på alle sjansene man får, sier Thorsnes.

Fornøyd med 1. omgang

- Hva fungerer i 1. omgang, Lexerød?

- Jeg synes vi gjør en god 1. omgang, som gjør at vi får det resultatet vi vil ha. Vi har god variasjon i angrepsspillet. Vi truer flere rom samtidig, og da blir det vanskelig for Røa å forsvare seg. Vi visste på forhånd at vi ville skape problemer for dem hvis vi kom oss til mange innleggssituasjoner, og det klarte vi, sier Lexerød.

- Så bruker vi 2. omgang til å gi spilletid til de fleste i troppen, sier han videre.

Med seieren er Vålerenga stadig nummer to i Toppserien, nå med 32 poeng etter de første 13 kampene.

- Vi bygger fortsatt et nytt lag med en ny spillestil, så ting tar tid. Men på vårt beste er vi like gode som de beste i ligaen, sier Thorsnes.

Røa står på sin side stadig med null seirer og bare to poeng på de første 13 kampene.

- En del bra, men vi møter jo et klart bedre lag. Vi fikk god respons på kampen opp mot onsdagens cupkamp (Stabæk borte), som er en viktig kamp for oss, sier Geir Nordby.

- Vi slipper inn tre i den første omgangen, men det er jo litt David mot Goliat. Det hjelper heller ikke å møte et av de beste lagene i Norge med ti tap på rad i sekken. Vi går ikke inn mot kampen med en haug av selvtillit heller. Det er en del ålreit fra oss, og så må vi prøve å trene videre og bli bedre, sier han.

Kjempesjanser umiddelbart

Vålerenga kom til oppgjøret uten EM-klare Guro Pettersen, som sliter med en liten kjenning i hamstringen. Det så likevel ikke ut til å ha særlig mye å si – reservekeeper Jalen Tompkins ble ikke satt på de helt store prøvene i søndagens oppgjør.

Og det var gjestene fra Valle som kom ut i 100. Allerede etter ett minutt kunne det stått 1-0 til VIF da Elise Thorsnes fikk en kjempesjanse. Spissen fikk ball i feltet og var plutselig alene med Røa-keeper Hildegunn Sævik. Forsøket fra kloss hold gikk like over mål. Den burde stor- og toppscoreren gjort mer ut av.

Vålerenga fortsatte å holde trykket oppe etter den store muligheten tidlig og hadde full kontroll innledningsvis i oppgjøret. Var Røa i tillegg heldige etter kvarteret da Solveig Engås bare fikk gult kort i det hun felte Agnete Nielsen på vei gjennom? Kanskje det kunne blitt gitt et rødt kort, men dommer Sarah Zangeneh nøyde seg med det gule.

Omgangen var halvspilt da Vålerenga fikk den forløsende første scoringen. Brekken fikk ball i mellomrom og lobbet gjennom Nielsen ute til høyre. Hun kjørte en lekker skuddfinte før hun prøvde seg fra distanse. Forsøket ble blokket, men på returen ventet Brekken og la ballen under Sævik og i mål til 1-0.

To mål til før pause

1-0 ble til 2-0 etter 33 minutter. Thomsen fikk ballen ute til høyre og slo et presist innlegg inn i Røa-boksen. I 100 kom Brekken og stanget inn sitt andre mål i Vålerenga-trøya.

- Vi vil ha hat trick av Stine, sang Klanen like før pause.

To minutter før pause burde Elise Thorsnes økt til 3-0. Hun ble spilt flott gjennom av Rikke Nyhaard og skjøt upresset fra 12-13 meter på halvvolley, men Sævik var ute i full strekk og reddet mesterlig.

Men Thorsnes skulle få sin scoring før pause. Minuttet på overtid var passert da storscoreren viste hvorfor hun er toppscorer i ligaen. Hun dro lekkert av Synne Masdal ute til venstre i boksen før hun satte ballen i motsatt hjørne av der hun kom fra. 3-0 til pause.

Fire bytter til pause, men ingen bedring

Røa-trener Geir Nordby var tydelig ikke fornøyd med det han hadde sett de første 45 minuttene. Derfor gjorde han hele fire (!) bytter i pausen – inn med Nadia Pinto, Ochelle de Courcy, Christina Osnes-Ringen og Malene Wik Alfredsen. Vålerenga gjorde på sin side to bytter og satte innpå Ylinn Tennebø og Camilla Huseby.

- Det var en kombinasjon av at jeg ikke var fornøyd og at vi har cupkampen på onsdag, sier Nordby.

Uansett – det var Vålerenga som fikk omgangens første mulighet. En kontring endte i beina på Janni Thomsen, som fant Bakken ventende på 12 meter. Hun fikk bra trøkk i skuddet, men forsøket ble blokkert og gikk like utenfor.

50 minutter var spilt da VIF fikk nok en stor sjanse. Brekken chippet ballen lekkert gjennom til Thea Bjelde, som kom i full fart inn i Røa-boksen. Hun burde nok avsluttet på førstetouchet, for midtbanespilleren ble litt for usikker, og da hadde Sævik rukket å komme ut og bryte ballbanen. En viktig inngripen av målvakten hindret 0-4.

Og hvordan var det mulig at det ikke sto 4-0 etter 53 minutter? Thomsen slo et flott innlegg på bakerste stolpe til Brekken, som bare kunne spasere inn sitt tredje for ettermiddagen. Fra tre meter klarte den offensive midtbanespilleren på utrolig vis å sette ballen i tverrligger og over!

4-0 skulle til slutt komme, da kampuret hadde passert timen. Thomsen slo et herlig innlegg – igjen – denne gang på pannebrasken til Thorsnes. Hun headet ballen via hanskene til Sævik og i mål til 4-0.

Etter scoringen kom Ally Green inn til sin Vålerenga-debut. Australieren ble klar for Vålerenga i starten av april, men fikk ikke gyldig arbeidstillatelse før denne uken.

Fire minutter før slutt trodde Thorsnes at hun hadde fullbyrdet hat tricket med en lekker avslutning alene med keeper, men spissen var i offside og scoringen ble vinket av.

Vondt ble til verre for Røa da innbytter Christina Osnes-Ringen måtte gå av med skade et par minutter før slutt. Men Røa hadde brukt alle byttene sine, så de måtte avslutte kampen med ti utespillere.

---

Toppserien, grunnspillet 14. serierunde søndag:

Røa - Vålerenga 0-4 (0-3)

Røabanen: 462 tilskuere.

Mål: 0-1 Stine Brekken (23), 0-2 Brekken (33), 0-3 Elise Thorsnes (45), 0-4 Thorsnes (61)

Gule kort: Solveig Engås, Røa

Røa: Hildegunn Sævik – Synne Masdal, Sarah Suphellen, Rakel Renolen (Christina Osnes-Ringen etter 46), Solveig Engås (Ochelle de Courcy etter 46) – Oline Fuglem, Mia Huse, Synne Raa (Mia Svendsen etter 57), Emma Iversen – Vilde Fjelldal (Malene Alfredsen etter 46), Tuva Espås (Nadia Pinto etter 46)

Vålerenga: Jalen Tompkins – Stine Ballisager Pedersen (Camilla Huseby etter 46), Malin Sunde (Mari Nyhagen etter 81), Ingibjörg Sigurdardottir, Andrine Tomter (Ally Green etter 62) – Janni Thomsen, Rikke Nygaard (Ylinn Tennebø etter 46), Thea Bjelde (Olaug Tvedten etter 75) – Stine Brekken – Elise Thorsnes, Agnete Nielsen.

Øvrige kamper søndag:

Avaldsnes – Kolbotn 0-3, LSK Kvinner – Arna-Bjørnar 2-0, Lyn – Stabæk 1-2, Rosenborg – Brann 1-0.