Trikkeligaen

Innbytterne satte fyr på Lyn og reddet seieren: – I dag var han strålende

Der Ole Breistøl følte seg som en syndebukk da Lyn avga poeng borte mot Grei, ble kantspilleren helt avgjørende for at Lyn fikk med seg alle poengene hjemme mot Kjelsås-rekruttene da han satte fart på laget med sitt innhopp etter pause.

BISLETT (Dagsavisen): Lyn-trener Jan Halvor Halvorsen ropte på tempo, bevegelighet og flere initiativ i store deler av den første omgangen mot Kjelsås-rekruttene tirsdag. Da fant ikke Lyn-spillerne noen vei gjennom den blå muren som hadde tatt turen fra Grefsenkollen, men etter pause fant Halvorsen og hans menn svaret da Ole Breistøl og Martin Bakken kom inn.

– Starten av den første og starten av den andre omgangen var helt forskjellige ting. I den første omgang var vi lurvete, vi ga vekk innkastet, ga vekk cornere, og hadde dårlige klareringer. Det var seigt, det var treigt og det var ikke bra. Etter pause satte vi standarden fra første spark på ballen, og de to som kom inn fikk virkelig satt fart på laget med friske bein og energi, så jeg er veldig fornøyd med byttene, sier Halvorsen til Dagsavisen.

Lyn-trener Jan Halvor Halvorsen ønsket mer tempo fra sine Lyn-gutter.

– Verdens deiligste følelse

For ikke mange ukene siden ble Ole Breistøl en slags syndebukk, da han ble utvist etter to gule kort på kort tid etter pause da Lyn avga poeng borte mot Grei. Derfor var det en langt bedre følelse da han kom inn etter pause, og var med på å sikre seieren etter et strålende innhopp mot Kjelsås 2.

– I dag føler jeg at jeg påvirket kampen positivt og det var veldig deilig. Det var ikke en god første omgang av oss, så jeg er glad for at jeg kunne komme inn og bidra på den måten jeg gjør i dag. Jeg fikk beskjed av Jan Halvor om å slippe meg løs og utfordre så ofte som mulig, og alle som sitter på benken fra start ønsker å komme inn og være med på å endre kampbildet på den måten vi gjør i dag. Det er verdens beste følelse, forteller Breistøl til Dagsavisen.

Lyn-treneren var også full av lovord om 23-åringens 45 minutter på banen etter pause.

– Han kom inn med masse energi og fikk virkelig fart på laget. I dag var han strålende, det må jeg si. Han har vært litt småsliten de siste ukene, da han har holdt på med en del lesing i forbindelse med noen eksamener han har tatt, men i dag var han veldig pigg. Det var rett og slett moro å se han spille fotball, skryter Halvorsen.

– Synes jeg kan få litt av målet til Andreas

Der det stort sett ikke skjedde all verden før hvilen, kom Lyn ut av startblokkene med en helt annen intensitet og vilje etter hvilen. Det skulle likevel gå et kvarter før det første målet kom, da David Tavakoli satte inn en retur på sin egen straffe. Men det var 2-0-målet, og da spesielt Breistøls forarbeid til målet som var kampens beholdning.

Kantspilleren plukket opp ballen og satte fart på ned på kanten, før han smetter gjennom to Kjelsås-spillere og kommer seg alene med keeper Zain Almosfari. Kjelsås-keeperen reddet med en beinparade, men på returen var Andreas Bjørntvedt Olsen første og bredsidet inn Lyns andre og siste mål.

– Jeg så at det var veldig mye rom bak Kjelsås-spillerne og dødlinjen, så da var problemet bare å komme seg dit. Plutselig så jeg jeg en luke mellom to av Kjelsås-spillerne, og smatt gjennom den, og bak der var det ikke noen. Så jeg synes nok at jeg kan få litt av det målet fra Andreas sier Breistøl og ler før han legger til at det ikke er så viktig hvem som scorer så lenge de får målene de trenger.

Det klarte de til slutt på Bislett tirsdag, og Breistøl selv hadde flere enorme muligheter til å legge på til både 3-0 og 4-0, og selv om det gikk en time før laget virkelig begynte å produsere de store sjansene, ble det til slutt en veldig kontrollert seier for Jan Halvor Halvorsens menn.

– Så langt i sesongen har de fleste kampene vært bra, men i dag kom det en litt felles kollaps i den første omgangen der tempoet var dårlig, pasningene ikke satt, det gikk seint med oss og ingenting fungerte. Det er helt naturlig, og jeg er litt overrasket over at det ikke har kommet tidligere for å være helt ærlig, men når vi først leverte en sånn omgang, er jeg veldig fornøyd med at vi hever oss etter pause og vinner fullt fortjent, sier Halvorsen.

Ole Breistøl skapte 2-0-målet, som Anders Bjørntvedt Olsen fikk æren av å sette inn. Her får han en klem av David Tavakoli, som scoret 1-0 på straffe.

Blir presset av Nordstrand

Seieren var også helt avgjørende for å ta tilbake tabelltoppen som Nordstrand har lånt siden lørdag, da det ikke hadde holdt med uavgjort på grunn av Nordstrands bedre målforskjell før kampstart.

– Vi har tenkt å ligge på toppen hele sesongen, og da er det viktig å vinne på dager som i dag. Nordstrand er et godt lag som vinner mye, og som har hevet seg ut over i sesongen. Vi vet at vi ikke kan slippe oss ned med dem i ryggen, og derfor må vi heve bunnivået vårt, da vi fort kan miste poeng om vi spiller som vi gjør i den første omgangen, sier Breistøl.

Lyn-trener Halvorsen er på sin side ikke så opptatt av Nordstrand seiersrekke, og sier at de må tenke på seg selv.

– Vi har ikke fokus på andre, og vet at vi må prestere bra for å ligge øverst på tabellen. Vi har nå sju seiere og to uavgjort på de ni første, noe som er strålende. Nå er det om å gjøre at vi får opp energinivået til bortekampen mot Frøya i Bergen, og med dager igjen til den kampen skal ikke det være noe problem. Det er mye press på spillerne om å vinne hver kamp, og det favorittstempelet kan tappe dem for energi det også, men så langt i sesongen synes jeg de har håndtert det bra, avslutter Halvorsen.

Mer fra Dagsavisen