Midtgård-dobbel da Nordstrand vant åttende strake og tok serieledelsen: – Fortjent

Oliver Midtgård scoret sitt 10. og 11. mål for sesongen da Nordstrand slo Grorud 2 2-0. Åtte strake seirer gjør at Nordstrand for første gang denne sesongen leder «Trikkeligaen».

GRORUD ARTIC MATCH (Dagsavisen): Oliver Midtgård gjorde jobben på topp for Nordstrand lørdag – satte inn 1-0 etter halvspilt 1. omgang og 2-0 etter halvspilt 2. omgang. To nye mål sørget for 2-0-seier, Nordstrands åttende seier på rad og tabelltopp foran Lyn, som var det siste laget som slo Nordstrand. Det er nesten to måneder siden (18. april)!

– Vi skulle inn og være direkte i dag, og det vinner vi på. Jeg er veldig fornøyd, sier Nordstrand-trener Thomas Holm, som er meget imponert over åtte strake seirer og bare ett innsluppet mål for Nordstrand.

– Man skal lete lenge etter en sånn statistikk. Jeg er imponert over gutta. Mest imponert av at vi er såpass stabile. Det er lett å slippe seg ned, så de er veldig solide. Vi er veldig gode defensivt, noe vi har vært i alle de åtte kampene. Ja, vi kunne sluppet inn et mål i dag og, men det er ikke tilfeldig, sier han videre.

Hold deg oppdatert. Få Oslosportens nyhetsbrev fra Dagsavisen!

Det var Midtgård som var tungen på vektskåla for Nordstrand med sine to mål. Han er oppe i elleve mål i serien nå.

– Han er i god form og kommer seg enda mer. Han kunne kanskje scoret enda et, men han er målfarlig og effektiv. Vi har seks spisser ute med skade, så vi er avhengige av at han leverer, sier Holm.

– Jeg startet litt seigt denne sesongen med korona og litt annet, men jeg blir bare bedre og bedre. Målene kommer naturlig nå. All den jobben jeg har lagt ned på feltet får jeg igjen for nå, sier spissen selv.

Seierledelse, men ingen dans på bordet

Nordstrand leder nå serien foran Lyn på bedre målforskjell etter de ti første kampene, men verken Holm eller Midtgård tar av, av den grunn.

– Det er lenge igjen. Per nå er det fortjent at vi leder serien siden vi har vært det beste laget den siste tiden. Er du best, havner du på toppen. Sånn er det bare. Gutta får lov til å feire. Jeg har blitt gammel, vet du, sier Holm og ler.

– Det var en kjempeboost for selvtilliten og utrolig deilig med tre nye poeng, spesielt nå som Lyn tapte to poeng. Vi har jobbet bra på feltet i det siste og får betalt for det nå, sier Midtgård.

Nordstrand og Lyn møtes på «Niffen» i nest siste serierunde. Kan vi få en ren seriefinale? Det er lov å håpe.

Store muligheter og skade

Nordstrand tok – ikke uventet – kommandoen fra start på Grorud lørdag. Det hadde regnet heftig i en times tid før kampstart, så matta var våt og ballen gikk fort.

Fem minutter var spilt da Oliver Midtgård fikk en stor mulighet. Etter at Grorud 2 surra det til for seg selv da de skulle spille seg ut, kom Nordstrands toppscorer alene med Magnus Stær-Jensen. Spissen fikk av gårde en ålreit avslutning, men Stær-Jensen vartet opp med en pen benparade og hindret et tidlig baklengs.

12 minutter var spilt da Nordstrand-fansen satte kaffen i halsen. Luka Fajfric fikk seg en smell i kneet og ble liggende med tydelige smerter. Han fikk medisinsk hjelp og kneet ble iset og klarte ikke fortsette. Inn kom Thomas Helgheim.

Fortjent ledelse

Nordstrand styrte banespillet i åpningen av kampen og kom til flere halvsjanser innledningsvis, men Grorud 2 forsvarte seg kompakt og godt, og ga fra seg lite rom. Det gjorde at Nordstrand slet med å finne de nødvendige åpningene.

23 minutter var spilt da Nordstrand burde gått opp til 1-0. Oscar Nilsson kom rundt på venstre, fikk ball og slo inn. På bakerste stolpe ventet Edward Kling, men headingen fra seks-sju meter gikk et stykke over.

Likevel var det Nordstrand som scoret kampens første mål da klokka hadde passert 25 minutter. Midtgård kom seg fri fra den ene Grorud-stopperen og hamret ballen i lengste hjørne. Målet var hans ellevte på elleve kamper.

Grorud 2 kom mer og mer inn i kampen etter 0-1-scoringen og var fullt på høyde med de hvitkledde utover i omgangen. Likevel så man at laget savnet Tollef Etholm, som var ute etter å ha brukket tåa mot Sandviken sist kamp.

Det sto også 1-0 til Nordstrand til pause uten de alt for store hendelsene på tampen av omgangen.

Nytt Midtgård-mål – eller selvmål?

2-0 var et faktum etter 65 minutter. Midtgård kriget seg forbi to Grorud-spillere og dro seg forbi Stær-Jensen. Fra dødlinja slo han inn i boks, der Shreeraam Sritharan var uheldig og satte ballen i eget mål. Likevel ble Midtgård kreditert scoringen. Dermed sto det 2-0 til Nordstrand.

- De ga meg den altså? Det er deilig. Viktig for meg, det. Haha! Jeg gir jo den til meg selv, selvfølgelig, sier Midtgård.

Som etter 1-0 tok Grorud over etter Nordstrands mål. Både Aarflot og Yusuf var farlig frempå, men ble begge stoppet av målvakt Christoffer Bugge. Det var smått utrolig at ikke Aarflot reduserte til 1-2 med fem minutter igjen da Aarflot fikk stå umarkert på to meter etter en corner, men forsøket gikk – på utrolig vis – utenfor.