Lyn tok tilbake serieledelsen som Nordstrand lånte noen dager – slik gikk runde ni av «Trikkeligaen»

Fem kamper ble spilt i den niende runden av «Trikkeligaen» lørdag. Her får du kortreferat og lenker til alle dagens kampsaker. Inkludert Lyns kamp på tirsdag 7. juni.

LOKOMOTIV OSLO – FRØYA 2-1 (0-1): I dagens tidligkamp på Tørteberg, fikk Lokomotiv Oslo kampens første store sjanse etter kun fem minutter da Mads Bådsvik fikk hele Frøyas banehalvdel å løpe på før han kom inn i gjestenes 16-meter. Der ble han lagt i bakken av keeper Andreas Helland, men Mikkel Storeskar satte straffen i stolpen, før Bådsvik sendte returen over. Bådsvik kom seg til nok en stor mulighet, som ble reddet av Frøya-keeper Helland før kvarteret var passert.

Den påfølgende corneren ble slått gjennom hele feltet, før Lokets Ola Rognebakke mutters alene på bakerste stolpe headet ballen over fra en halv meters hold. Lokomotiv Oslos sjansesløseri fortsatte da laget fikk kampens andre straffe etter 18 minutters spill, og denne gang var det Knut-Idar Dahlhus som satte straffe nummer to rett på keeper. I stedet fikk gjestene først en stor mulighet som ble reddet på streken, før Leander Rebnord ga Frøya ledelsen like over halvtimen etter et godt raid og skjult skudd opp i nettmaskene.

På merkverdig vis gikk dermed Loket til pause på 0-1, men det tok bare fem minutter før Mathias Nordby Sørensen satte inn utligningen. Målet kom etter godt forarbeid på venstrekanten, før Sørensen kunne skli ballen over streken. Før det hadde Bådsvik skutt i stolpen på ny, men «Loket» skulle få sitt fortjente seiersmål. Kvarteret før slutt bredsidet Storeskar inn 2-1 etter et innlegg som ble fluktet videre. Mot slutten hadde Mads Bådsvik flere eventyrlige muligheter til å score, men det endte med 2-1-seier. Les alt om kampen i vårt referat fra Tørteberg.

NORDSTRAND – READY 1-0 (1-0): Thomas Holms Nordstrand har for alvor fått opp farten etter en litt trå åpning på sesongen, og tok lørdag sin syvende strake seier i ligaen da Ready ble slått 1-0 hjemme på Nordstrand. Luka Fajfric ble matchvinner ti minutter før pause. Etter gjentatte innleggsforsøk fra Reda Chikh på Nordstrands høyrekant, traff kanten omsider en medspiller foran målet. Der var spiss Luka Fajfric på plass, og fikk kranglet med seg ballen og til slutt avslutta i nettmaskene bak Moe, rett etter å ha hatt en god sjanse noen få minutter tidligere.

Etter pause fortsatte kampbildet med et Nordstrand som hadde det meste av ballen, mens Ready var farlig på de overgangene de fikk. Gjestene hadde flere langskudd de siste 45 minuttene, der Thomas Knutsen var nærmest da han prøvde å curle ballen i vinkelen, men ikke fikk nok skru på den slik at den sneiet utenfor. Som i første omgang gjorde en dårlig presisjon foran mål sitt til at ingen av lagene klarte å omsette sjansene som ble skapt i mål. Dermed ebbet det ut med 1-0-seier til Nordstrand. Les vårt kampreferat fra kampen her.

Hold deg oppdatert. Få Oslosportens nyhetsbrev fra Dagsavisen!

SANDVIKEN – GRORUD 2 3-5 (1-1): Det som etter hvert skulle bli en målfest på Stemmemyren, åpnet litt forsiktig, før Grorud-rekruttene tok mer og mer over kampen i første omgang. Tollef Kvell Etholm og Elias Aarflot skapte problemer for vertene, som de har gjort for mangt et forsvar så langt i sesongen, og det var også den duoen som sørget for at Grorud tok ledelsen. Etter litt klabb og babb inne i feltet etter et innlegg fikk Etholm satt ballen i nettet etter 25 minutter.

Det var starten på en god periode for Grorud, der også Aarflot kom alene med keeper. Den duellen gikk Emil Harloff seirende ut av, og etter halvtimen spilt fikk Aarflot gult kort for filming da han prøvde å skaffe seg straffespark. Grorud-rekruttene skapte flere sjanser, og burde økt ledelsen, men like før pause utlignet Sandviken, på direkte frispark. Petter Hasund dempet en lang ball og gikk mot Groruds mål og ble lagt i bakken. Fra 18-20 meters hold prøvde samme Hasund seg, og fikk ballen over muren og bort i lengste stolpe. Forsøket var ikke voldsomt hardt, men Grorud-keeper Magnus Stær-Jensen rakk ikke bort for å avverge baklengsmålet.

Aarflot skulle få sitt mål også han, da han rundlurte Sandvikens stopperpar og satte inn nok et ledermål for Grorud-rekruttene bare et par minutter etter hvilen. Peder Meen Johansen ville ikke være noe dårligere enn Petter Hasund, og bøyde et frispark opp i krysset etter 67 minutters spill, og økte ledelsen til 3-1. Men bare minuttet senere reduserte Petter Hasund igjen, etter et nydelig angrep fra vertene. Målfesten fortsatte med to kjappe mål på to minutter kvarteret før slutt for Grorud 2, da Fredrik Finnøy og Elias Aarflot langt på vei avgjorde kampen. På overtid fikk Sandvikens Emil Jaf satt inn en trøstemål, som gjorde at Grorud-rekruttene til slutt vant 5-3 i Bergen.

OPPSAL – OS 1-4 (0-3): Oppsal fikk den verst tenkelig starten på hjemmeoppgjøret mot Os og lå under 0-2 etter bare tre minutter. Oppsal hadde nok av sjanser, og startet på et lite comeback like etter hvilen, men det holdt ikke inn i det som til slutt ble et nytt tap. Det første målet kom allerede i det første minuttet, etter forsvarsfeil bak hos Oppsal som ble hardt straffet da Sebastian Plätzer til slutt kunne sette ballen i åpent mål. Marerittstarten ble verre et par minutter senere da Roger Ekeland satte inn en nydelig scoring på halvvolley til 2-0.

Gjestene kunne lagt på til 3-0 før ti minutter var spilt, hadde det ikke vært for en sterk redning av Sebastian Lihaug. 3-0-målet skulle imidlertid komme, da Henrik Sperrevik scoret ti minutter før pause. Minuttet etter hvilen trodde Oppsal de hadde redusert, men Nidal Loulantis forsøk gikk i nettveggen. Oppsal-spissen skulle likevel få sitt mål like før timen, i en periode der Oppsal skapte mange store sjanser.

Noen fantastisk snuoperasjon skulle vi likevel ikke få Trasop, da bortelaget ikke slapp opp på gassen, men fortsatte å skape masse. Det gjorde forøvrig også Oppsal, men da hjemmelaget ble redusert til ti mann sju minutter før slutt var det i realiteten over. To minutter før slutt fikk Henrik Sperrevik æren av å fastsette sluttresultatet til 1-4, med sin andre scoring for kampen. Få reaksjonene fra den kampen her.

SKEID – GREI 1-1 (0-0): Med poeng ville Skeid innta tabelltopp med én kamp mer spilt enn Lyn, som ikke møter Kjelsås 2 før på tirsdag. Grei klarte imidlertid å ta poeng fra nettopp Lyn da lagene møttes for noen uker siden, og også mot Skeid-rekruttene sikret Grei seg ett poeng. I begge kampene tok Grei ledelsen, før den antatte favoritten kom tilbake og fikk med seg ett poeng helt på slutten.

Hjemme på Nordre Åsen var det lite som skjedde før hvilen. Emil Tjøstheim og Yasir Sa’Ad hadde omgangens to største sjanser, men Tjøstheim satte sitt skudd alene med keeper utenfor og Sa’Ad måtte se at Grei-keeper Marcus Kristiansen reddet hans skudd. Christiaan Wielens fikk en gigantisk mulighet til å sende Grei i ledelsen sju-åtte minutter etter pause, men en monsterblokk fra Skeid hindre baklengs. Det klarte de ikke da samme mann fikset straffe og scoret på den selv drøye tjue minutter før slutt, til store protester fra hjemmelaget.

Skeid-rekruttene fortsatte å stange mot den blå Grei-muren, men da ingen av angrepen ledet til mål tok innbytter Jason Buan affære og banket inn utligningsmålet med en nydelig langskudd fra 25 meters hold. Skeid presset på for et seiersmål, og hadde nok sjanser på slutten til å klare det, men var verken effektive nok eller hadde marginene på sin side med et par straffesituasjoner de kunne fått med seg. Dermed endte det med poengdeling. Les mer om den kampen her, og få reaksjoner fra Grei-leiren her.

LYN – KJELSÅS 2 2-0 (0-0): Lyn trengte seier for å ta tilbake tabelltoppen som Nordstrand lånte etter sin syvende strake seier. Det gikk vel sånn passe de første 45 minuttene, som gikk i sirup for vertene på Bislett. To-tre gode muligheter var beholdningen før pause, før Lyn-trener Jan Halvor Halvorsen gjorde et dobbeltbytte i pausen da han satte inn Ole Breistøl og Martin Bakken. Det ga laget mer energi, og satte fyr på Lyn foran de siste 45 minuttene.

De litt over 500 fremmøtte på Bislett måtte likevel vente til timen spilt før Lyn tok ledelsen. Den kom på straffe, etter at Andreas Bjørntvedt Olsen ble felt. David Tavakoli måtte først se sin straffe bli reddet, før han scoret på returen. Tre minutter senere doblet Bjørntvedt Olsen ledelsen, også han på en retur, etter strålende forarbeid av Ole Breistøl. Kantspilleren hadde flere enorme muligheter mot slutten av kampen, men det ble ikke mer enn to mål for Lyn. Det var likevel mer enn nok for å vinne kampen, og ta tilbake tabelltoppen foran Nordstrand.