Nordstrand lekte seg: – Det er moro om dagen

(Nordstrand - Os 4-0) Fem strake seire er et faktum for det store formlaget i Trikkeligaen. Søndag ble tabellnabo Os utspilt og kanskje sto Thomas Helgheim for rundens scoring. I andreomgang var det et eneste langt angrep mot et slitent bortelag.

NORDSTRAND KUNSTGRESS (Dagsavisen): Da vi rundet halvtimen var det bare ett lag på banen. Først scoret Oliver Aaser Midtgård etter et godt forarbeid av Sverre Sandal, men fem minutter etter det sto Thomas Helgheim for stor underholdning. Venstrekanten skar innover og skrudde ballen helt oppe i vinkelen.

En drømmescoring i det som ble en maktdemonstrasjon mot en av utfordrerne i avdelingen. Seieren ble trygget med to nye scoringer i løpet av andreomgangens første åtte minutter. Men Nordstrand spilte powerplay mot Os i omtrent alle de siste 45 minuttene og vant svært komfortabelt på en overbevisende måte.

– Grunnspillet sitter, selvtilliten blomstrer og vi er i flytsonen. Det er selvfølgelig godkjent av oss i dag. Det ser veldig bra ut, sier kaptein Andreas Madsen Holm til Dagsavisen og fortsetter:

Hold deg oppdatert. Få Oslosportens nyhetsbrev fra Dagsavisen!

– Tøft for hvem som helst

– På tabellen ser det ut som en jevn kamp, men vi har selvtillit til å gå offensivt til verks. Her på «Niffen» blir det tøft for hvem som helst og vi visste at de hadde tunge 120 minutter i beina etter cupen. Derfor blir det powerplay i andreomgang etter vi dreper kampen med to tidlige kasser, sier Madsen Holm.

Han trekker fram målforskjellen som noe laget bør jobbe med når kampbildet blir som i dag.

– Vi burde ha utnyttet sjansene våre enda mer så de siste 30 minuttene er vi ikke helt fornøyd med. Man vet aldri om målforskjell kan bli avgjørende til slutt. I dag burde vi ha vunnet med langt flere mål, sier kapteinen.

Han spilte sammen med Sverre Sandal sentralt på midtbanen og duoen leverte en meget god kamp for Nordstrand.

– Med en gang vi får satt presspillet løsner det, det tok litt tid. I angrep ser vi alltid etter den harde pasningen gjennom brudd opp til den øverste spissen. Det lyktes vi med i dag. Jeg syns vi spilte en meget god kamp, sier Sandal til Dagsavisen.

Jevnt i en halvtime

Lagene kommer fra en rekke gode resultater i ligaen og har begge hengt seg med i toppkampen i avdelingen. Os leverte også sterkt i midtuken, slo ut Åsane fra cupen etter ekstraomganger på onsdag, mens Nordstrand tapte ufortjent mot Frigg.

Derfor trodde de fleste på en jevn kamp på «Niffen» søndag ettermiddag. Og det skulle vise seg å stemme, i det minste for en stund, før gjestene ble slitne. Os kom sterkt ut fra start og var friskest de første ti minuttene før kampen gikk over i en stillingskrig. Luka Fajfric var bevegelig på topp og kom til noen gode sjanser innledningsvis. Et rapt skudd utenfor fra fem meter, det kom litt brått på han. Senere i omgangen løp han opp et svakt tilbakespill, vippet ballen over en utrusende keeper, men også til side for mål.

Gjennombruddet kom etter halvtimen spilt. Os hadde vært stramt organisert defensivt, men plutselig løp Nordstrand igjennom som kniv i varmt smør. Os hadde flyttet mye av laget opp på et direkte frispark fra 20 meter, det gikk over, men de hadde mer enn nok tid til å organisere seg. Likevel ble de tatt i ubalanse.

Sverre Sandal mottok ballen på egen halvdel, løp tvers igjennom midtbaneleddet og chippet Oliver Aaser Midtgård alene med keeper i det lille bakrommet som var igjen. Chippen var følsom, volleyavslutningen til Aaser Midtgård likeså og dermed sto det 1-0 til hjemmelaget.

Rundens scoring?

I de siste femten minuttene før pause festet Nordstrand grepet. Ballen gikk fortere, bevegelsene flere og presspillet satt mye bedre. Dette førte også til det andre målet, men det var også en stor enkeltmannsprestasjon. Thomas Helgheim brøt bortelaget på vei fremover, avanserte selv langs venstrekanten, skar inn og kom til skuddhold. Han tok sjansen og fant lengste kryss med en perfekt bue og passe kraft. Rundens scoring?

Thomas Helgheim scoret et fantastisk mål.

Chikh-scoring før nydelig assist

Andreomgangen ble fort til en katastrofe for Os. De ga bort enorme rom som Nordstrand kjapt utnyttet. Bare tre minutter tok det før Reda Chikh fikk nettsus. Han mottok ballen inne i bortelagets felt, vendte opp og prikkskjøt ballen bort i det lengste hjørnet. Også det en flott scoring. Fem minutter senere kom Nordstrands fjerde og Aaser Midtgårds andre. Luka Fajfric hadde hav av rom på høyrekanten, trakk seg innover og fant spissmakkeren på bakre stolpe med en perfekt vektet pasning. Litt Kevin de Bruyne-klasse over den assisten.

Os hadde mer enn nok med å forsvare seg, men de ble rundspilt og vertene fortsatte å lete etter flere mål. Kampbildet så ut som et langt håndballangrep, Nordstrand spilte powerplay. Til tider sto man i kø for å score, men det ble kanskje en pasning eller finte for mye. Med litt mer besluttsomhet ville dette blitt en enda større seier.

Reda Chikh har lagt på til 3-0.

- Vi forventer å slå alle lagene

Hjemmelaget hadde stor suksess med harde pasninger opp til spissene gjennom bortelagets midtbaneledd. Luka Fajfric og Oliver Aaser Midtgård spilte ofte videre på entouch og plutselig oppsto det farligheter. Det er mange strenger å spille på i dette laget og derfor er det ikke tilfeldig at Nordstrand scorer flest i avdelingen. I dag ble også tabellnabo Os utklasset. Nordstrand ser ut som et topplag.

– Vi forventer å slå alle lagene som kommer til oss. Nå handler det om å holde den gode formen oppe, avslutter Sverre Sandal.

---

3. divisjon avdeling 1, runde 7 søndag

Nordstrand - Os 4-0 (2-0)

Nordstrand kunstgress, ca 100 tilskuere.

Dommer: Marit Skurdal, Oppsal IF

Mål: 1-0 Oliver Aaser Midtgård (31′), 2-0 Thomas Helgheim (36′), 3-0 Reda Chikh (48′), 4-0 Oliver Aaser Midtgård (53′)

Gule kort: Edvard Vestby, Sander Dyngeland

Nordstrand (4-4-2): Christoffer Bugge - Mohammed Abbas, Ola Hognerud, Edvard Vestby, Markus Rydal (Ole-Tobias Brendeland 46′) -, Thomas Helgheim (Joachim Prent-Eckbo 80′), Andreas Madsen Holm (Fredrik Graham Hansen 57′), Sverre Hakami Sandal, Reda Chikh - Luka Fajfric, Oliver Aaser Midtgård (Edvard Nordheim Kling 65′)