Byløvene

Matkit fra The Golden Chimp levert på døra: Komfortmat i isolerte tider

Vi har to tydelige favoritter etter å ha testet matkit fra dumplingrestauranten The Golden Chimp.

---

4

The Golden Chimp

Heimdalsgata 37

Mat 4

Meny 5

Veiledning 4

Prisnivå 5

Nettside: The Golden Chimp

Bestilling: Amoi eller hent selv

---

Idet et femsifret antall nye koronatilfeller daglig er blitt normalen, innser vi at det som pleide å være en normalsituasjon, fortsatt er et lite stykke unna. Til tross for at restaurantene får selge både mat og vin, vil mange av oss bli nødt til å holde seg hjemme i koronaisolasjon. Da er matkit levert på døra ekstra godt å ha, der rettene kommer så godt som ferdige og enkelt kan ferdigstilles hjemme.

I en stor pappeske kommer dagens middag, sjimpansemeny fra dumplingrestauranten The Golden Chimp som ligger mellom Grønland og Tøyen. Dumplingene skal bare dampes i steamer og toppes med saus. Steamer kan du kjøpe hos The Golden Chimp hvis du ikke allerede har, og hvordan du damper, står fint beskrevet på nettsiden. De har til og med lagt ut en dampe-instruksjonsvideo, selv om noen av rettene er endret siden den ble laget.

Et soleklart høydepunkt

Menyen er beregnet på to personer og inneholder ande-bao, kongekrabbedumplings, sellerirotdumplings, soppdumplings og svin- og rekedumplings. Det er også mulig å bestille enkeltretter hvis du heller ønsker det.

Saftige kongekrabbedumplings med smør var en av våre to favoritter da vi fikk mat levert på døra fra The Golden Chimp. Sjimpansemeny til to personer med ande-bao, kongekrabbedumplings, sellerirotdumplings, soppdumplings og svin- og rekedumplings.

Vi starter med dumplings med svineribbe og reke. De toppes med en brunrød XO-saus som er laget av blant annet tørket reke og kinesisk spekepølse. Det er knallgodt. Sausen er ganske sterk og litt søt. Smakene kommer en etter en. Litt spice, en rund smak, noe sødme. Dette er et asiatisk fyrverkeri.

Vår favoritt var svin- og rekedumplings, toppet med XO-saus.

Vi er enige om at det hadde vært greit å få anbefalt i hvilken rekkefølge dumplingene burde ha blitt spist, før vi velger å følge på med sellerirotdumplings. De knallgrønne kunstverkene ser fantastiske ut og består av karamellisert løk og sellerirot innpakket i gressløkdeig. Sellerismaken er så absolutt god, men inntrykket blir likevel litt anonymt etter forrige rakettshow. Disse opplever vi som litt enkle.

Irrgrønne sellerirotdumplings med lys miso er en fryd for øyet.

Lun kongekrabbe

Så følger dumplings med kongekrabbe og brunet kongekrabbekraftsmør. De er runde med en slags takterrasse som skal fylles med kimchislaw. Det biter akkurat passelig på tunga av chili, samtidig som smaken av lun kongekrabbe og smør brer seg i munnhulen. Det er en fin kontrast mellom det myke, varme og spicy, kalde. Også her opplever vi at smakene kommer i flere lag, ikke alt på en gang. Det gir en spennende og morsom spiseopplevelse.

Saftige kongekrabbedumplings med smør var en av våre to favoritter.

Nå gjenoppdager vi en boks med ristede svarte og hvite sesamfrø, tror vi det må være, som vi hadde glemt fordi det ikke står hva den hører til. Framgangsmåten for å tilberede rettene på sjimpansemenyen er dessverre litt rotete framstilt på nettsiden, fordi noen andre retter også beskrives på samme sted og vi må finlese for å finne riktig rett. Noen restauranter legger ved et ark med instrukser, men her må vi inn på nettsiden. Det blir en smule stress når det innebærer at vi må scrolle oss opp og ned uten tydelige overskrifter.

Men vi bestemmer oss i hvert fall for å drysse frøene oppå soppdumplingene. Soppsmaken er ganske intens, siden det også hører soppmajones til. Det smaker godt, men har ikke de samme lagene av smak som to av de andre rettene. Sesamfrøene er en fryd for øyet, og vi skulle ønske vi hadde strødd dem over flere av rettene.

Soppdumplings toppet med soppmajones og det vi synes ser ut som ristede sesamfrø som vi ikke fikk vite hva hørte til.

And i bao med grønn topping

Så er det klart for siste rett, bao med and. Her skal vi pannesteke pepperglasert andebryst, skjære det i skiver og legge det inn i to dampede bao buns som vi fyller med nuoc cham-kål – rødkål med chili – og grønnpeppermajones. Den ene bao-en er misfarget av andeblod som har rent ut selv om andekjøttet var pakket inn i plast. Det hadde vært en idé å legge disse i to separate skåler, for det er ikke så appetittlig med den flekkete bao-en. Den knallgrønne grønnpeppersausen ser derimot topp ut og smaker veldig godt. Rødkålen er spennende og litt spicy. Kombinasjonen av disse to er god. Vi blir likevel ikke helt venn med denne retten. Det er noe med å få svoren på enden av andebrystet sprø nok til at det blir delikat når man får mange ingredienser i munnen på en gang.

Andebao med fargerikt og smaksrikt tilbehør.

Vi hadde høye forventninger, og vi ville ha vært veldig fornøyde hvis vi hadde spist bare svin- og rekedumplings og kongekrabbe. Men totalinntrykket er at det mangler litt før vi kan sprette champagnekorken. Apropos: The Golden Chimp kunne gjerne ha anbefalt drikke til maten, når vi først har gått all-in og bestilt en meny. Litt vanskelig tilgjengelige instruksjoner gjorde at matlagingen ikke gled så lett som den burde og vi ikke fikk slappet skikkelig av og kost oss. Beskrivelsene kan nesten ikke bli detaljerte nok. Vi endte opp med å dampe alle dumplingene, men angrer litt på at vi ikke pannestekte soppdumplings og svin- og rekedumplings, som det foreslås lenger ned på siden. Boksene kunne dessuten med fordel ha vært merket med hvilke retter de inneholdt, slik Kreativ Catering gjorde da vi ga dem toppkarakter. Vi tror egentlig The Golden Chimp kan sende oss til andre høyder enn dette og gleder oss til å prøve dem igjen.

Hold deg oppdatert. Få daglig nyhetsbrev fra Dagsavisen

Mer fra Dagsavisen