Miljøbyråd Guri Melby valgte grus framfor asfalt langs øverste del av Stilla. FOTO: ELLEN TOFT HELLEBOSTAD

Det ble ikke asfalt

Det blir ikke asfalt langs gangveien øverst ved Akerselva.

Det hjelper med folkelig engasjement. Som Dagsavisen skrev om i forrige uke, klarte aktivister i nærmiljøet midlertidig å stanse asfalt-arbeidet.

Det gjorde at miljøbyråd Guri Melby (V) kalte inn til et folkemøte torsdag i forrige uke, Av om lag 70 frammøtte stemte bare to for asfaltering av gangveien fra Nydalen til Stilla-torget. Mange mente grus gir mykere linjer i naturen, er morsommere for barna, er bedre for joggere og gående å bevege seg på og at syklistene vil ta det roligere på strekningen. Melby var til stede for å lytte. Bymiljøetaten måtte svare på hvorfor de mener asfalt er best.

LES OGSÅ: Asfaltering ved Stilla på vent

Folkemøtet gjorde at miljøbyråden valgte grus. Dermed overkjører hun bymiljøetatens faglige begrunnelse om at asfalt vil gjøre veien mest framkommelig og enklest å vedlikeholde.

– Bymiljøetaten har gjort en vurdering på et faglig grunnlag der de har lagt framkommelighet og vedlikehold til grunn. Nå sier jeg at det er viktigere å ta hensyn til naturopplevelsen på denne turveien, og da er helt klart grus best, sier Melby til Nordre Aker Budstikke.

– Engasjementet viser hvor stor verdi grøntområder har, og dette spesielt. En klok beslutning som utvilsomt vil bli mottatt med jubel, sier leder av bydelsutvalgets miljø-, plan- og samferdselskomité, Erik Skei (V).

Følg Dagsavisen Oslo på Facebook!