Verdens rikeste mann har nådd en ny formuetopp

Verdens rikeste person, Jeff Bezos, skal nå være verdt over 171 milliarder dollar.

Jeff Bezos er en amerikansk gründer og investor. Han er mest kjent som grunnleggeren av det amerikanske IT-selskapet Amazon.com. Ifølge den amerikanske nettavisen Bloomberg.no har Bezos lagt til 56,7 milliarder dollar til formuen sin i 2020.

Les også: Nytt foto trekker det britiske kongehuset inn i Epstein-skandalen på ny

Tjente på koronaviruset 

Amazon har sett en kraftig økning i etterspørselen under koronapandemien. I mars ansatte selskapet 100 000 arbeidere i tillegg til å midlertidig heve lønnen. I april sa de at de skulle supplere med 75 000 jobber. Men, det har også blitt gjennomført nøye gransking av selskapets sikkerhet under virusutbruddet. Det har vært tillits-bekymringer, spesielt knyttet til selskapets praksis når det gjelder tredjepartsselgere. Jeff Bezos vil sammen med andre store teknisk administrerende direktører vitne foran kongressen i slutten av juli. 

Les også: Kanye West kunngjør på Twitter at han stiller i høstens presidentvalg

Mistet inntekt etter skillsmisse

Bezos formue sank etter skilsmissen fra MacKenzie Bezos i fjor, skriver Businessinsider.com. Ekskona mottok 25 prosent av parets Amazon-aksjer, omtrent fire prosent av selskapet. Det utgjorde en verdi på 38 milliarder dollar. Nå er likevel Amazon-grunnleggerens nettoverdi høyere enn noensinne. Selskapet nådde en ny høyde på 2. 878, 70 dollar onsdag forrige uke.