Tidligere svensk statsminister: Sett munnkurv på Tegnell

Den svenske statsepidemiologen Anders Tegnell har stått i front for Sveriges håndtering av coronaviruset. Håndteringen er omstridt og nå kaster tidligere svensk statsminister Carl Bildt seg inn i debatten.

Av Magnus Fossen - ABC Nyheter

– Det her er ikke en krise hvor man skal sitte på sin høye hest, sier den tidligere svenske statsministeren Carl Bildt til Svenska Dagbladet.

Han reagerer på en uttalelse fra nettopp Anders Tegnell til samme avis, der Tegnell uttaler at regjeringer i mange land har tatt for hardt i med sine restriksjoner.

– Det understreker det vi har sagt hele tiden. Det gjelder å ha en bærekraftig strategi. Mye av det vi har sett er ikke bærekraftig. Man kan ikke stenge folk inne over lengre tid, eller holde skoler stengt, sa Tegnell til avisen.

Les også: Forskere som kritiserte Tegnell: – Vi vil ha dialog, ikke en skyttergravskrig

Blidt svarte på oppslaget på Twitter og skrev følgende:

– Regjeringen burde nok fortelle Tegnell å slutte kritisere andre land, svarte Blidt.

Da avisen spurte den tidligere statsministeren om det burde settes en form for munnkurv på statsepidemiologen, var svaret ja.

– Nei, det er ikke merkelig, og ja det hadde jeg gjort, sier Bildt. Han tror Sveriges holdning vil bli oppfattet som arrogant.

Sverige har valgt langt mildere restriksjoner enn store deler av resten av Europa. Landet har søndag registrert over 3200 dødsfall med tilknytning til coronaviruset. Norge har til sammenligning 219 corona-relaterte dødsfall.

Les også: Tegnell advarer: – Pandemien kan pågå i to år til

Les også: Nå er Tegnell i tvil: - Jeg er ikke overbevist om at Sverige har gjort det rette

Saken ble først publisert hos ABC Nyheter