Verden

Ordfører sa opp under snøstorm: – Skylder dere ingenting

En ordfører i Texas har sagt opp etter å ha postet flere Facebook-innlegg om at innbyggerne må ta hånd om sine egne problemer.

En ordfører i Texas i USA har trukket seg etter å ha bedt innbyggerne i byen sin om å «get off your ass and take care of your own family!», i møte med en ødeleggende vinterstorm.

Tidligere har stormen drept over 20 mennesker og etterlatt omfattende strømbrudd hos flere millioner innbyggere, opplyser The Guardian. 

Nå slutter ordføreren Tom Boyd etter å ha fortalt innbyggerne at det får «briste eller bære» midt i en dødelig snøstorm.

Håningen skjedde på Facebook hvor han blant annet også skal ha uttrykt at han var «lei av at folk forventet en jævla utdeling».

– Kun de sterke vil overleve

I en Facebook-gruppe for lokalsamfunnet skrev han:

– Ingen skylder deg eller din familie noe. Det er heller ikke kommunens ansvar å støtte deg i tider som denne! Synk eller svøm, det er ditt valg! Byen og fylket, sammen med kraftleverandører eller andre tjenester, skylder deg INGENTING!

I stedet foreslo han at folk søker hjelp hos de lokale kirkene sine.

– Kun de sterkeste kommer til å overleve. Gud har gitt oss verktøyene til å forsørge oss selv i tider som dette, sa Boyd til innbyggerne sine, i følge The Guardian. 

Kritiske strømbrudd

Den republikansk-styrte staten vært hardt rammet av snøstorm. I Texas har stormen illustrert ulikhetene i staten. Man ser at de rikere nabolagene har større tilgang på strøm, mens de fattigere samfunnene i Texas, med stor populasjon av fargede mennesker, faller utenfor.

Boyd har nå beklaget uttalelsene sine og avgitt en mer saklig uttalelse om ødeleggelsene som følge av stormen.

– Vær så snill å forstå at hvis jeg skulle skrudd tilbake tiden, ville jeg holdt ordene for meg selv. Og om jeg sa dem, ville jeg ha hatt en bedre ordlyd, sa Boyd.

Mer fra Dagsavisen