Verden

Kreml avviser å hjelpe Putin-kritiker på sykehus

Kreml sier de ikke kan gripe inn i situasjonen til den fengslede regjeringskritikeren Vladimir Kara-Murza, som ble innlagt på sykehus forrige uke.

42 år gamle Kara-Murza soner en 25 år lang fengselsstraff for høyforræderi, men ble i forrige uke overført til et fengselssykehus.

Det fryktes at helsen til regimekritikeren har forverret seg i fengselet, der han har levd under svært tøffe forhold og hvor medisinsk behandling er begrenset.

Selv om han nå er overført til fengselssykehus, får ikke familien og advokatene hans besøke ham eller vite hvordan det går. Ifølge Kara-Murzas kone Evgenia har de ikke hørt noe om helsetilstanden hans siden 2. juli.

Kremls talsperson Dmitrij Peskov fastholder imidlertid at myndighetene «dessverre ikke har mulighet til å observere situasjonen», og understreker at fengselsvesenet er ansvarlig og at Kreml ikke er i en posisjon til å ta stilling til saken.

Kara-Murza lider av en nervesykdom etter å ha blitt alvorlig syk i 2015 og 2017. Han har selv hevdet at han ble alvorlig syk som følge av å ha blitt forgiftet av noen i Russlands sikkerhetstjeneste FSB.

Les også: Dagsavisen avslører: Videoene avslører at demente Liv ikke fikk medisin og bleier - ansatte spiste maten hennes

Les også: Han er soleklar favoritt til å ta over etter Støre (+)

Les også: Boligbobla vi snakker for lite om

Mer fra Dagsavisen