Verden

Putin hyller Nord-Koreas støtte til Ukraina-krigen

President Vladimir Putin hyller Nord-Korea for den solide støtten til Russlands krigføring i Ukraina samme dag som han skal besøke landet.

– Vi setter stor pris på at Nord-Korea står fast ved støtten til den russiske militære spesialoperasjonen i Ukraina, skriver Vladimir Putin i en artikkel publisert i nordkoreanske statlige medier tirsdag.

Den militære spesialoperasjonen er Russlands navn på krigen i Ukraina. FN har anklaget Nord-Korea for å forsyne Russland med våpen som brukes i Ukraina, inkludert langtrekkende raketter, noe Nord-Korea har nektet for.

Russland og Nord-Korea utvikler aktivt samarbeidet dem imellom videre på mange felt, skriver Putin videre, og sier at besøket hans i landet vil styrke båndene ytterligere. Det er hans første besøk til Nord-Korea på 24 år.

Har du sett denne? Ekspert: – Putin kjenner seg isolert

Les også: Putin sparker fire viseforsvarsministre – utnevner slektning i stedet

Les også: Bruker «elastisk» plan mot Putin: – Vi er smartere nå

Les også: General: – På tide å gi Putin klar beskjed

Hold deg oppdatert. Få daglig nyhetsbrev fra Dagsavisen

Mer fra Dagsavisen