Verden

IDF: Hizbollah bringer oss til randen av opptrapping

Opptrapping i angrepene mot Israel fra den libanesiske Hizbollah-militsen kan føre til en alvorlig eskalering, advarer det israelske militæret (IDF).

– Hizbollahs økende aggresjon bringer oss til randen av det som kan bli en bredere eskalering, noe som kan få ødeleggende konsekvenser for Libanon og hele regionen, sier IDFs talsperson Daniel Hagari i en videouttalelse på engelsk søndag kveld.

Siden Gaza-krigen brøt ut 7. oktober har det vært jevnlige trefninger mellom Israel og Iran-allierte Hizbollah. Men Hizbollah har den siste uka gjennomført de største rakett- og droneangrepene mot israelske mål hittil i den åtte måneder lange krigen. Flere hundre raketter er avfyrt mot israelske mål, og selv om de fleste rakettene er skutt ned av israelsk luftvern, har flere av dem utløst branner nord i Israel.

USA og Frankrike jobber med en forhandlet løsning på kamphandlingene langs Libanons sørlige grense. Hizbollah har sagt at de ikke vil slutte å skyte før Israel stopper angrepene mot Gaza.

– Israel vil gjennomføre de nødvendige tiltak for å beskytte sine sivile – inntil sikkerheten langs vår grense til Libanon er gjenopprettet, sier Hagari.

Minst 471 mennesker er drept i israelske angrep mot mål i Libanon, blant dem over 90 sivile, ifølge nyhetsbyrået AFP. 15 soldater og 11 sivile er på samme tid drept i Hizbollah-angrep mot Israel.

Les også: Bruker «gummistrikk-plan» mot Putin: – Vi er smartere nå

Les også: General: – På tide å gi Putin klar beskjed

Les også: I en «ukjent» by viser Nato muskler. Målet er å skremme Putin (+)

Mer fra Dagsavisen