Verden

Hevder CIA-sjefen er på vei til Doha

CIA-direktør William Burns reiste søndag fra Kairo til Doha for å holde et hastemøte med Qatars statsminister, ifølge flere medier.

– Burns er på vei til Doha og et hastemøte med Qatars statsminister. Målet er å utøve maksimalt press på Israel og Hamas for å fortsette forhandlingene, sier den ikke navngitte kilden til nyhetsbyrået Reuters søndag kveld.

Også AFP siterer en kilde som sier at Burns skulle til Doha. Flere medier melder at CIA-sjefen deretter kommer til å reise til Israel for å møte statsminister Benjamin Netanyahu. Den israelske avisa Haaretz skriver at CIA-direktøren er ventet til Israel mandag. Men ifølge det amerikanske nettstedet Axios kommer Burns til å bli værende i Qatar mandag, før han sannsynligvis reiser til israel senere i uka. CIA pleier ikke å opplyse offentlig om etterretningsdirektørens reiser.

Tidligere samme dag opplyste en kilde tett på forhandlingene at Hamas-delegasjonen også har reist tilbake til Doha for konsultasjoner etter helgens våpenhvilesamtaler i Egypt. Den palestinske gruppens politiske ledelse holder til i Qatar.

Håpet om en våpenhvile for Gaza ser ut til å svinne etter at Hamas gjentok sitt krav om en slutt på krigen mot løslatelse av gislene, noe Israels statsminister har utelukket.

Les også: UNRWA-sjefen sier Israel igjen har nektet ham adgang til Gaza

Les også: Hun gir Russland klar beskjed: – Vi aksepterer det ikke

Les også: Bildet som gir Orban enda mer grunn til bekymring

Mer fra Dagsavisen