Verden

Ingen pågrepet etter angrep mot politisk møte i Stockholm

Ingen er pågrepet etter at antatte nynazister angrep deltakere på et møte arrangert av Vänsterpartiet og Miljöpartiet i Stockholm onsdag.

Flere ble skadd og sendt til sykehus etter å ha blitt angrepet av maskerte personer som stormet møtelokalet, men ingen av gjerningspersonene var torsdag pågrepet, opplyser svensk politi.

– Det har ikke skjedd noe avgjørende siden i går kveld, og ingen personer er pågrepet, sier politiets pressetalsperson Daniel Wikdahl.

Temaet for møtet på Moment-teateret sør i Stockholm var den framvoksende fascismen, og rundt hundre personer var samlet i foajeen da de maskerte angriperne stormet inn.

– Jeg tror det var rundt fem maskerte unge menn. Det gikk veldig fort, som et lynangrep, før de løp sin vei igjen, forteller Birgitta Linder som jobber ved teateret.

Ifølge stiftelsen Expo, som skulle holde innlegg på møtet, gikk angriperne løs på flere av deltakerne, og de kastet også en eller annen form av røykgranat inn i lokalet.

Bilder fra stedet viser personer med noe som ser ut til å være maling i ansiktet. Ifølge politiet ble tre personer kjørt til sykehus i ambulanse.

Vänsterpartiet og Expo beskriver gjerningsmennene som nazister, men svensk politi vil ikke svare på spørsmål om hvem angriperne antas å ha vært.

Les også: Panikken tok oss, og vi besto ikke prøven

Les også: Vedum: – Kraftfull innsats på forsvar, politi og beredskap

Les også: Ble anklaget for å stjele en halv sjokolade. Så fikk han sparken

Hold deg oppdatert. Få daglig nyhetsbrev fra Dagsavisen

Mer fra Dagsavisen