Verden

Stockholm: Skutt og drept med sønnen (12) som vitne

Far og sønn passerte en gjeng da de var på vei for å bade. Det skulle bli skjebnesvangert. Svenskene rystes.

– De syklet forbi disse personene og så ble han skutt foran sin 12 år gamle sønn. Det er helt sykt. Det er helt fryktelig, det som har hendt, sier den drepte mannens svoger til Aftonbladet.

Det var i 18-tiden onsdag at 39-årige Mikael og hans 12-årige sønn var på vei for å bade i bydelen Skärholmen helt sørvest i den svenske hovedstaden.

– Forsøkte å ta våpen fra gjerningsmann

På vei til badestedet, ved en tunnelundergang, skal den drepte mannen ha konfrontert en gjeng mens han og sønnen passerte dem på sykkel, ifølge opplysninger gitt til den svenske avisa.

Det kommer ikke fram hva gjengen ble konfrontert med, men det skal ha blitt rettet en pistol mot Mikael, som skal ha forsøkt å ta våpenet fra gjerningsmannen.

Mikael skal ha vært opprørt over den kriminelle virksomheten i nabolaget over tid, som medførte narkotikasalg og skytinger. Sønnens oppvekstmiljø skal ha bekymret ham, og han hadde vært i kontakt med politiet om det tidligere.

Les også: Disse typene møter du på Tinder

I sjokk og sorg

Så skulle han selv bli et offer. Det tragiske utfallet av møtet ble at 39-åringen ble skutt og drept foran øynene på sønnen sin. Ingen er så langt pågrepet. Drapet skjer bare få uker etter at en mann ble skutt og drept i nabobygda Fittja i Botkyrka kommune.

Den sørgende svogeren er opprørt over tilstandene og sier til samme kilde:

– Hvordan kan det få være sånn i samfunnet, at folk går rundt med våpen? Det skal ikke være sånn.

Svenske toppolitikere mener en ny grense er passert og betegner situasjonen som en krise og krig.

Lokalsamfunnet er sjokkert og i sorg. Mange har dagen derpå møtt opp ved åstedet for å samles, legge ned blomster og minnes den drepte mannen.

«Vi vil alltid huske deg, og vi vil alltid bære med oss ditt MOT og din BEVISSTHET», har noen skrevet på en lapp som er lagt foran rosene på bakken.

Les også: Dette er de norske, voldelige ekstremistene

Les også: Nav-forskere: Hovedgrunnen til uføreeksplosjonen blant unge (+)

Hold deg oppdatert. Få daglig nyhetsbrev fra Dagsavisen

Mer fra Dagsavisen