Verden

Tre tenåringer pågrepet etter drapet i Fittja

Tre tenåringer er pågrepet etter at en mann ble skutt og drept i Fittja i Botkyrka, sør for Stockholm. Offeret ble drept med automatvåpen ved en restaurant.

Svensk politi omtaler de tre pågrepne som menn, men sier de er i tenårene. Politiet ble varslet om skytingen ved 21.20-tiden torsdag kveld. Flere personer ringte inn om hendelsene ved en restaurant i utkanten av bydelens sentrum.

– Personen som ble funnet skutt, er avgått ved døden, og de pårørende er varslet. Det dreier seg om en mann i 30-årsalderen. Drapsetterforskning er innledet, opplyste Stockholm-politiet i en pressemelding like før klokken 1 natt til fredag.

Fortsatt uklart

Litt tidligere opplyste politiet til nyhetsbyrået TT at mannen var blitt funnet skutt på spisestedet. Avisen Expressen skriver at det var skyting inne i restauranten og at tre gjerningsmenn løp fra stedet. Under flukten ble det avfyrt ytterligere fem-seks skudd, forteller vitner til avisen.

Det foregikk en omfattende jakt på gjerningspersoner natt til fredag. Politiet slo til mot flere adresser og gjennomførte flere husransakinger før tre personer ble pågrepet.

Politiets talsperson Nadya Norton sier imidlertid at deres vurdering nå er at mannen ble skutt i nærheten av lokalet, ikke inne i det. Offeret skal etter skytingen ha tatt seg inn i restauranten, skriver Dagens Nyheter.

Kameraer

– Undersøkelsene av stedet fortsetter, sier Norton. Skytingen skal ha blitt fanget opp av overvåkingskameraer. Politiet har ikke sagt noe om motiv eller eventuelle gjengoppgjør.

Aftonbladet skriver at offeret satt og spiste sammen med flere andre da tre maskerte menn dukket opp, en av dem med en Kalasjnikov.

Expressen erfarer også at offeret ble skutt med et automatgevær av typen AK-47. Vitner har i forbindelse med skytingen sett tre maskerte menn i mørke klær. En av den bar angivelig noe stort i hendene. En gikk med mobiltelefon høyt hevet, ifølge opplysninger som Expressen har fått.

Les også: Forbyr undervisning om mangfold, likhet og inkludering

Les også: Svensk ros: 1-0 til Norge i krisehåndtering (+)

Les også: Pensjonsforliket vedtatt på Stortinget

Hold deg oppdatert. Få daglig nyhetsbrev fra Dagsavisen

Mer fra Dagsavisen