Verden

USA har startet gjengjeldelsesangrep i Syria – angrep mer enn 85 mål

Det amerikanske militæret har innledet luftangrep mot mål i Syria som hevn for at tre amerikanske soldater ble drept på en amerikansk base i Jordan forrige uke.

Reuters, AFP og CNN melder at angrepene startet fredag kveld. I en uttalelse senere sier det amerikanske militæret at de har gjennomført angrep mot «mer enn 85 mål med flere luftfartøy». Angrepene ble gjennomført mot kommandosentraler og andre strategiske mål.

– På min ordre har amerikanske styrker rammet anlegg i Irak og Syria som brukes av Den iranske revolusjonsgarden og militser tilknyttet dem, sier president Joe Biden.

– Vi begynte å svare i dag, og vi velger når og hvordan vi skal fortsette å svare, sier presidenten, som samtidig understreker at USA ikke ønsker en konflikt i Midtøsten eller andre steder.

Forsvarsminister Lloyd Austin har varslet at hevnangrepene vil komme i flere runder.

Syriske statsmedier skriver at et uvisst antall mennesker er drept og skadd ved grensen mellom Syria og Irak.

Eksilgruppen Syrian Observatory for Human Rights (SOHR) meldte tidligere fredag kveld at seks proiranske krigere var drept i et angrep øst i Syria. SOHR-sjef Rami Abdulrahman sa at angrepene «sannsynligvis» var utført av USA.

USA holder Iran ansvarlige for angrepet, og flere medier skrev torsdag at et gjengjeldelsesangrep mot «iranske mål» i Syria og Irak var nær forestående. President Biden sa tirsdag at han da hadde bestemt seg for hvordan USA skulle ta hevn.

Mer fra Dagsavisen