Verden

Helsemyndighetene i Gaza: Antall drepte palestinere har passert 26.000

183 palestinere er drept i israelske angrep på Gazastripen det siste døgnet, ifølge helsemyndighetene i området. 377 mennesker skal være såret.

Dermed er til sammen 26.083 palestinere bekreftet drept i krigen, ifølge tallene fra helsedepartementet på Gazastripen.

Minst 64.487 palestinere skal være såret siden konflikten begynte i oktober i fjor. Israel igangsatte massive luft- og bakkeangrep på Gazastripen etter at Hamas og andre palestinske grupper angrep Sør-Israel og drepte et stort antall sivile i terroraksjoner.

Til sammen ble rundt 1140 mennesker drept i angrepene i Israel.

Torsdag ble israelske soldater beskyldt for å stå bak en massakre i Gaza by. Minst 20 mennesker ble skutt og drept mens de sto og ventet på nødhjelp, ifølge helsedepartementet på Gazastripen. Lokale kilder på stedet fortalte det samme.

En journalist fra TV-kanalen Al Jazeera melder fredag at snikskyttere skyter mot sivile som forsøker å forlate sykehuset al-Amal i byen Khan Younis. Han oppgir ikke hvem som løsner skudd.

Senere fredag ventes en kjennelse fra Den internasjonale domstolen (ICJ), der Israel er anklaget for folkemord av Sør-Afrika. I første omgang skal domstolen vurdere om den umiddelbart skal beordre Israel til å stanse krigføringen.

Mer fra Dagsavisen