Verden

Savnet britisk skuespiller er bekreftet død

Den britiske skuespilleren Julian Sands, som forsvant i et fjellområde i California i USA for fem måneder siden, er bekreftet omkommet.

Det opplyser politiet i San Bernardino tirsdag kveld norsk tid. Lørdag fant turgåere levninger i nærheten av Baldy-fjellet sør i den amerikanske delstaten. Levningene ble sendt til rettsmedisinere for identifisering for få dager siden.

65-åringen ble meldt savnet etter en fjelltur i området i starten av januar. En omfattende leteaksjon ble iverksatt, uten hell. Det seneste søket etter ham ble gjort tidligere i juni.

Det var storm og uvær i fjellet da Sands forsvant, men skuespilleren var en svært fjellvant og erfaren turgåer, ifølge Sky News.

– Dødsårsaken er fortsatt ikke fastsatt, heter det i en uttalelse fra politiet.

65-åringen spilte i en rekke Oscar-nominerte filmer som for eksempel «Et rom med utsikt», som kom i 1985. Han har i tillegg spilt i blant annet filmene «Warlock», «Arachnophobia» og skrekkfilmen «Naken lunsj».

Sands etterlater seg kone og tre voksne barn. Ett døgn før levningene ble funnet, ga familien sin første uttalelse etter forsvinningen.

– Vi har gode minner om Julian som en fantastisk far, ektemann, eventyrer – og en som elsket naturen og kunsten. Han var en original og samarbeidsvillig utøvende kunstner, lød det i uttalelsen.

Mer fra Dagsavisen