Verden

Biden ber republikanerne skjerpe seg og velge en leder

President Joe Biden sier det ikke ser bra ut for USA at republikanerne ikke klarer å samle seg om en leder for Representantenes hus. Han håper de skjerper seg.

Fordi republikanerne ikke har klart å samle seg om en leder for Representantenes hus, kan heller ikke kammeret komme i gang med sitt arbeid. Det ser ikke bra ut for landet, mener president Biden.

– Jeg håper de skjerper seg, sa Biden i Det hvite hus før han reiste til et arrangement i Kentucky onsdag. Der skal han og mindretallslederen i Senatet, republikaneren Mitch McConnell, fremme den tverrpolitiske infrastrukturpakken som ble vedtatt i fjor.

Biden ville ikke si noe om hvem han tror ender opp som forsamlingens leder, som er den neste i «arverekken» dersom presidenten og visepresidenten skulle falle fra.

– Jeg aner ikke hvem det blir, sa Biden.

Republikanernes førstevalg Kevin McCarthy klarte ikke å få nok stemmer tross tre forsøk tirsdag. Det er første gang på et århundre at Huset ikke har klart å velge en leder i den første avstemningen. Det er lagt opp til at de folkevalgte skal prøve igjen onsdag.

Uten en leder kan ikke nye medlemmer tas i ed, og Representantenes hus kan dermed ikke begynne arbeidet sitt.

Mer fra Dagsavisen