Verden

Ai Weiwei: – Atelieret mitt i Beijing rives

Den kinesiske kunstneren Ai Weiwei sier at myndighetene er i ferd med å rive atelieret hans i Beijing.

Chinese activist artist Ai Weiwei listens to a question from the audience as one of his "Good Fences Make Good Neighbors" installations is presented, in New York's Central Park, Tuesday, Oct. 10, 2017. The citywide exhibition, presented by Public Art Fund, will be on view at over 300 sites, including large-scale works in Central Park; the Washington Square Arch in Greenwich Village; and the Unisphere in Queens.(AP Photo/Richard Drew)

Ai opplyser på sin Instagram-konto at rivingen startet fredag uten at han ble varslet. Han postet samtidig bilder av en gravemaskin som knuste vinduene i atelieret.

Atelieret i en forstad nord i Beijing har vært Ais viktigste arbeidssted siden 2006, selv om han de siste årene har oppholdt seg mye i Europa.

Det er uklart om myndighetenes hensikt er å ødelegge for den omstridte kunstneren. Store områder i Beijings forsteder er de siste årene revet for å gi plass til nybygging, men da er beboerne blitt varslet på forhånd.

Ai har ofte kritisert brudd på menneskerettighetene og korrupsjon i Kina og satt i 2011 to måneder i fengsel for angivelig skattefusk.

(NTB)