Stavanger
Pakistansk og indisk mat i Pedersgata
Agra Mahal er siste tilskudd på matfronten i Pedersgata. Der vanker det hjemmelaget pakistansk og indisk mat. Og siden Mohammad Amjad har bodd 20 år i...

Få nyhetsbrev fra Dagsavisen. Meld deg på her!
Agra Mahal er siste tilskudd på matfronten i Pedersgata. Der vanker det hjemmelaget pakistansk og indisk mat. Og siden Mohammad Amjad har bodd 20 år i Hellas vil det nok også bli litt gresk.
Agra Mahal i Pedersgata 35 er både spisested og takeaway, der du også kan få levert maten hjem til deg.
Mohammad Amjad står på kjøkkenet og rører i grytene mens Tariq Mahmood er daglig leder.
Tidligere holdt Taxipizza til i lokalene.
Mohammad Nawaz overtok Taxipizza i mai i fjor, men valgte å legge ned stedet i fjor høst.
- Jeg holder på med et par andre ting og det ble litt for mye arbeid så jeg lot Amjad og Mahmood overta stedet, sier Nawaz som fungerer som en rådgiver for Mahmood og Amjad.
Hjemmelaget
Da Rogalands Avis var på besøk hos Agra Mahal like før helgen var Amjad ute på kjøkkenet og lagde en stor gryte med curry.
- Jeg starter først med løk, så tomater, fersk ingefær, hvitløk før krydderet skal i, sier Amjad.
Og her er det på ingen måte snakk om noe ferdigblandet currykrydder.
- Syv-åtte forskjellige krydderslag skal få lov til å være med for å sette den rette smaken, sier Amjad og trekker fram krydderet og setter det på benken.
Gresk tilsnitt
Og ikke nok med at du får indisk og pakistansk mat på Agra Mahal.
Amjad har de siste årene jobbet som kokk i Hellas og snakker både gresk og punjabi.
I tillegg sørger for han å by på hjemmelaget tzatziki med pakistansk tilsnitt, kebab og gresk salat.
Daal
Utover det vanker det daal som er en slags linsegryte laget av gule og røde linser.
I tillegg får du kyllingcurry og lammecurry grønnsaksmiks, hjemmelaget nanbrød - eller roti som det heter på punjabi.
På drikkefronten kan du også få Lassi som er en blanding av yoghurt, melk og vann.
- Vi drikker mye Lassi i Pakistan og den passer godt til sterk mat i varmen, sier Nawaz.
Tilpasset
Og når det gjelder maten på Agra Mahal lover Nawaz at den er mildnet til norske ganer.
Skjønt myntesausen undertegnede fikk en liten prøve på var rimelig heftig.
Og er du sulten på en hamburger og en pizza er også det å få kjøpt.
Ifølge Nawaz vil menyen når det gjelder indisk og pakistansk mat etter hvert og i øyeblikket jobbes det med å få en kullfyrt tandooriovn på plass.
Den skal brukes blant annet til baking av nanbrød og vil gi en annen kvalitet enn i pizzaovnen som brukes i dag.
Nawaz har stor tro på et sted som serverer indisk og pakistansk mat.
Fra nabolaget
Amjad forteller at det allerede har vært godt besøk på stedet fra folk som bor i nabolaget.
- I Oslo er det en hel haug med slike spisesteder. Dermed bør det absolutt være et marked for det i Stavanger, som ikke har noe tilsvarende, sier Nawaz.