Sylvi Listhaug (Frp) leverte fire unnskyldninger fra Stortingets talerstol etter det omstridte Facebook-innlegget om Ap og terroristers rettigheter, men måtte likevel gå av som justisminister da flertallets tillit var borte. Nå vender hun tilbake til Stortinget som medlem av helse- og omsorgskomiteen.

Sylvi Listhaug inn i Stortingets helse- og omsorgskomité

Sylvi Listhaug (Frp) får ønsket sitt oppfylt når hun nå går inn i helse- og omsorgskomiteen på Stortinget.

Sylvi Listhaug (40) er tilbake som stortingsrepresentant etter at hun trakk seg som justisminister da stortingsflertallet ikke lenger hadde tillit til henne.

– Jeg gleder meg til å jobbe sammen med Bård Hoksrud i helse- og omsorgskomiteen, sier Listhaug i en pressemelding fra Fremskrittspartiet.

Bakgrunn: – Jeg vil unnskylde overfor dem som føler seg såret av kommunikasjonen i denne saken

Les også: Justisminister Listhaug må vekk

Listhaug vender tilbake til et politikkområde hun har lang erfaring fra. 40-åringen var byråd i Oslo med ansvar for pleie- og omsorgstjenesten, sosialtjenesten, rusomsorg og barnevern fra 2006 til 2011.

Ønsket seg plassen

Lederen av Frps valgkomité på Stortinget, Morten Wold, sier at det var enkelt å finne plass til Listhaug i helse- og omsorgskomiteen, siden det var dit hun selv ønsket seg.

Listhaug og Hoksrud vil sammen gjøre at Frp tar et enda større eierskap på helseområdet, mener Wold.

Følg Dagsavisen på Facebook og Twitter!

Politisk kraft

Hoksrud sier til Dagbladet at det blir «fantastisk å få Sylvis politiske kraft» inn i partiets stortingsgruppe.

Listhaug trakk seg som justisminister 20. mars. Hun mistet stortingsflertallets tillit etter at hun la ut en status på Facebook der hun påsto at «Ap mener terroristenes rettigheter er viktigere enn nasjonens sikkerhet».

Les også: Sylvilismen: En kort guide