Innenriks

Rødt-lederen har ikke stemmerett på eget landsmøte

I motsetning til de fleste andre partier har Rødt bestemt at verken partiledelsen, sentral- og landsstyre kan bruke stemmeretten sin på landsmøtet.

Fredag måtte ledelsen gå på gangen da partiet blant annet stemte over strategi og handlingsplan framover. Partiet har nemlig besluttet et grasrotdemokrati, der kun delegater valgt fra lokallag har stemmerett.

– Rødt er et grasrotparti, og vi ser at makt også er skjevt fordelt hos oss. Vi som har ledende stillinger, har mer makt resten av året, landsmøtet er grasrotas organ, forklarer Rødt-leder Bjørnar Moxnes til NTB.

LES OGSÅ: «Moxnes er en fullblods populist med retoriske grep som er hentet ut av læreboka til Carl I. Hagen», skriver Hege Ulstein etter Bjørnar Moxnes' partiledertale til Rødt-landsmøtet

Partiet viser til at maktfordelingsprinsippet for øvrig er det samme som i Stortinget, der regjeringen ikke har stemmerett.

Samme prinsipp følges også av Arbeiderpartiet.

Rødt har vært i sterk vekst den siste tiden og holder det største landsmøtet i partiets historie i helgen, med over 200 delegater. Partiet skal både vedta nytt prinsipprogram og en strategi for veien videre.

(©NTB)

Mer fra Dagsavisen