Innenriks

Innvandrerleder: – Kvinner misbruker krisesenter

Nestlederen av innvandrerrådet i Drammen mener kvinner forderves av den norske kulturen, og at mange misbruker krisesentre. Krisesenterlederen er sjokkert over utspillet.

80 prosent av kvinnene og barna som bor på Betzy Krisesenter i Drammen har innvandrerbakgrunn. Men nestlederen i Drammen innvandrerråd, Senol Karagøz, mener mange misbruker krisesenteret.

– Kvinner må tåle krangling og kjeft uten å måtte søke ly i et krisesenter. Jeg hører om tilfeller der kvinner utnytter sentret bare for å få lov til å gå ut på byen eller komme seg bort fra mannen, hevder Karagøz overfor Drammens Tidende.

– ØDELEGGER FOR FAMILIEVERDIER

Han mener krisesentre ødelegger alt håp for de mennene som har konene sine der, og at familieverdiene alltid skal veie tyngre enn både rettigheter og frihet.

– Jeg har hørt om menn som forsøker å søke forsoning, men som får beskjed om at de ikke får lov å snakke med ektefellen, sier han.

Grunnverdier i det norske samfunnet står til stryk, mener Karagøz:

– Kvinner som kommer hit til landet, blir ofte smittet av den norske kulturen, med søkelys på likestilling, alkohol, utfordrende klesstil og rettigheter. Det er farlige greier og kommer i konflikt med de tradisjonelle verdiene, sier Karagøz, som også er et sentralt medlem i Det tyrkiske trossamfunn.

Drammen innvandrerråd er en uavhengig organisasjon som har mottatt pengestøtte fra Drammen kommune, men har ingen formell binding til kommunen.

– KRENKENDE UTSPILL

Daglig leder ved Betzy Krisesenter, Janne Grethe Opdal, mener Karagøz´ utspill er krenkende overfor de kvinnene som oppsøker senteret.

– Jeg blir såret, krenket og provosert, sier Opdal til NTB.

Hun sier det virker som at kvinnene som kommer dit, ikke er blant dem som går på byen.

– Ingen av kvinnene som er her, går på byen. De har opplevd vold og tar ansvar overfor barna, sier Opdal, som mener utspillet fra innvandrerrådets nestleder legaliserer vold. (©NTB)

Mer fra Dagsavisen