Innenriks

– Enkelte forlag driver med en form for cherrypicking av etiske prinsipper

Flere etterlyser et tydeligere etisk regelverk for bokbransjen etter politisk «bokbombe». – For vanskelig, svarer Forleggerforeningen.

Advokat Hans Marius Graasvold.
– Man har mindre rom for å påberope seg ytringsfrihet om man ikke har gjort en forsvarlig evaluering av hvem som omtales og hva det vil bety, sier advokat Hans Marius Graasvold.
Publisert Sist oppdatert

Trenger forlagsbransjen en egen vær varsom-plakat, slik som pressen har? Og en selvdømmeordning som ligner på pressens faglige utvalg?

Spørsmålet har på nytt blitt aktualisert de siste dagene, etter at den nye boka «Partiet – en innsideberetning om Arbeiderpartiets fall», skrevet av Dagbladet-journalistene Steinar Suvatne og Jørgen Gilbrant, har utløst et skred av kritikk i mediene. Kommunikasjonsrådgiver og forfatter Svein Tore Bergstuen er blant dem som på nytt løfter spørsmålet i en kommentarartikkel i Stavanger Aftenblad.

– Flere forlag og mange forfattere har tidligere vært skeptiske til et etisk regelverk for sakprosabøker, à la pressens VVP. Nå får de testet argumentene sine igjen. Jeg tror ikke de lenger holder, spesielt ikke i møte med de konsekvensene som de nevnte forfatternes metode har vist de siste dagene, skriver han.

Hei
Du må ha et aktivt abonnement for å lese videre

5 uker - 5 kroner

KJØP

Powered by Labrador CMS