Innenriks

14-åring siktet for drapsforsøk

En 14 år gammel gutt er siktet for drapsforsøk, og fire 15 år gamle gutter er siktet for medvirkning til grov kroppsskade mot en mann i Luster fredag.

Siktelsen mot 14-åringen er dermed oppgradert. Politiet utelukker ikke at de utvider andre siktelser i saken også.

I en pressemelding skriver Vest politidistrikt at politiet har fått kjennskap til et motiv.

– Vi er kjent med at minst en av gjerningspersonene og den fornærmede hadde hatt kontakt på nettet i forkant og avtalt å møtes. Fornærmede er siktet for overtredelse av straffeloven paragraf 306, som rammer den som avtaler et møte med en person under 16 år med hensikt om å ha seksuell omgang med ham. Gjerningspersonene har oppfattet fornærmede som pedofil, og dette fremstår å være motivet for angrepet, skriver politiet.

Den fornærmede mannen er i begynnelsen av 50-årene.

Ingen er pågrepet i saken, men alle de fem siktede samt fornærmede er avhørt. Barnevernet er varslet og har nå et oppfølgingsansvar mot de mindreårige siktede.

Politiet legger til at det er minst én video som viser deler av hendelsesforløpet. Det oppfordres til ikke å dele den videre i sosiale medier.

Mannen i 50-årene ble fredag ettermiddag angrepet av flere maskerte tenåringer i et skogholt utenfor Gaupne sentrum i Luster. Han ble stukket med kniv i armen og i halsområdet, og blødde ifølge bistandsadvokaten kraftig da han selv fikk ringt politiet.

Les også: Når kommer feriepengene, og hvor mye får du?

Les også: Nav-forskere: Hovedgrunnen til uføreeksplosjonen blant unge (+)

Les også: SSB-utredning: Uføre bør ikke tjene mer (+)

Les også: Hit bør du ikke reise hvis du vil unngå hetebølge i sommer (+)

Mer fra Dagsavisen