Innenriks

Oslo Nye Teater reddes: – At vi får disse midlene er superbra

Oslo Nye Teater trenger 30 millioner kroner for å unngå konkurs. Det ligger an til et bystyreflertall stemmer for at de 30 millionene utbetales.

– Jeg jobber for å utforme noen rammer som gjør det mulig å overføre avsetningen til tilskudd, og dermed redde teateret fra konkurs, sier kultur- og næringsbyråd Anita Leirvik North (H) til Avisa Oslo.

Byrådet har satt av 30 millioner kroner i revidert budsjett for å redde Oslo Nye Teater. De har nå støtte for dette fra Frp og KrF.

Etter planen kommer det til å komme en sak i bystyret før sommeren, der det ligger an til at flertallet stemmer for at pengene utbetales.

– Det at vi får disse midlene nå er superbra. Det var vi helt avhengig av. Samtidig vil jeg påpeke at det er noen men her. Spørsmålet om tydelighet som borgerlig blokk stiller, det er det vi som skal definere. Det er mitt toppoppdrag. Her sås det tvil om vår evne til å forvalte mandatet vårt, og det er underlig, sier teatersjef Runar Hodne til Dagsavisen og fortsetter:

– Det sås tvil om vår evne til å drifte teateret, selv når vi har levert tiltaksplaner om at vi ikke skal havne i denne situasjonen igjen. De må de lese grundig. Vi kutter 30 millioner, og dette leverte vi i april. Det kommer noen uklare meldinger som jeg mener er urettferdige, men jeg er glad for at vi nå får støtte, legger han til.

Hva vil du si til alle som har stilt opp for Oslo Nye Teater de siste ukene?

– Det er historisk. Det er jeg utrolig takknemlig for. Det sier noe om at folk kjenner på at dette er noe som kan ramme flere, og jeg er bare så glad for at folk at folk stiller opp på denne måten, det er vanskelig å uttrykke hvor mye det betyr, sier Runar Hodne.

Saken er ikke behandlet i Høyres bystyregruppe, men Høyres fraksjonsleder for kultur Bjørgulv Borgundvaag sier at han vil støtte at teateret får tilskuddet.

Også de rødgrønne partiene støtter at midlene går fra avsetning til tilskudd, dermed vil Høyre sikre flertall for at summen utbetales.

Les også: Nav-forskere: Hovedgrunnen til uføreeksplosjonen blant unge (+)

Les også: SSB-utredning: Uføre bør ikke tjene mer (+)

Les også: Hit bør du ikke reise hvis du vil unngå hetebølge i sommer (+)


Mer fra Dagsavisen