Innenriks

Kvinne tiltalt etter storbrann i Moss

En kvinne i slutten av 20-årene er tiltalt for å ha forårsaket en brann som lett kunne medført tap av menneskeliv i Gudes gate i Moss i november 2022.

Kvinnen er tiltalt etter straffelovens paragraf 355 – den såkalte « mordbrannparagrafen». Politiadvokat Benedicte Granrud sa i februar til Moss Avis at kvinnen ikke erkjente straffskyld etter siktelsen.

Til tross for at det er tatt ut tiltale etter mordbrannparagrafen var det ingen som døde eller ble alvorlig skadet i brannen.

I tiltalebeslutningen skriver statsadvokaten: «Kort tid forut for fredag 18. november 2022 klokken 23.25 forårsaket hun antenning av ild inne i sin leilighet.» Videre i tiltalen heter det at flere beboere lett kunne ha omkommet om brannen ikke hadde blitt oppdaget og varslet i tide.

Til sammen ni personer ble sendt til sykehus og legevakt etter brannen. 42 personer ble evakuert. Både tredje og fjerde etasje i boligblokka var ubeboelige etter brannen, og det tok elleve måneder før alle beboerne kunne flytte hjem igjen, ifølge Moss Avis.

Den tiltalte kvinnen må møte i Søndre Østfold tingrett avdeling Moss 10. oktober Retten har satt av fire dager til hovedforhandlingen.

Les også: Dette er noko vi ikkje vil importere

Hold deg oppdatert. Få daglig nyhetsbrev fra Dagsavisen

Mer fra Dagsavisen