Innenriks

Dømt for bildrap på sin egen kamerat etter fyllekjøring

Etter en dødsulykke utenfor Namsos erkjente kompisen til den avdøde 19-åringen straffskyld. Han er dømt til fengsel for uaktsomt drap og fyllekjøring.

En time etter dødsulykken for et snaut år siden hadde føreren av bilen en promille på 1,72, skriver NRK.

I Trøndelag tingrett ble den 20 år gamle bilføreren dømt til ett år og fire måneder i fengsel for uaktsomt drap, ifølge kanalen.

Den tiltalte var svært beruset og holdt stor fart, noe som ledet til at bilen forlot veibanen i en kurve, heter det i dommen.

Adresseavisen skriver at han i tillegg er dømt til å betale 45.000 kroner i bot og fradømmes retten til å føre førerkortpliktig motorvogn for en periode på tre og et halvt år.

– Det var dumt og det er tungt å sitte her nå. Jeg har mistet bestevennen min, forklarte han i rettssaken.

Straffen er to måneder kortere enn det aktor i saken ba om.

– Uansett hva dommen hadde blitt så vil den oppleves urettferdig for oss. Vi har mistet sønnen vår, fortalte faren til den avdøde til VG.

I bilen satt også tre andre menn. Dene ene mannen har erkjent at han kjørte bilen en stund før, selv om han hadde drukket alkohol.

To av de andre var tiltalt for å ha medvirket til kjøring i påvirket tilstand, de nektet straffskyld.

I tingretten ble alle tre dømt til kortere betingede fengselsstraffer, samt bot og tap av retten til å føre motorvogn i ett år for to av dem og 18 måneder for den tredje.

Les også: I en «ukjent» by viser Nato muskler. Målet er å skremme Putin (+)

Mer fra Dagsavisen