Innenriks

Ber retten vurdere lukkede dører når Viggo Kristiansen skal vitne

Viggo Kristiansens advokat vil at retten skal vurdere å stenge dørene under vitnemålet i saken mot Jan Helge Andersen tirsdag.

Tirsdag ettermiddag skal den frikjente 44-åringen vitne under rettssaken mot Jan Helge Andersen.

I et skriv til Sør-Rogaland tingrett i forkant har advokat Brynjar Meling bedt dommerne nøye vurdere hvilke spørsmål som skal tillates stilt til Viggo Kristiansen, og vist til reglene for lukkede dører i forbindelse med vitneførsel, skriver Aftenposten.

Blant temaene som kan bli tatt opp i retten er saker om seksuelle overgrep mot en jente i sju-åtteårsalderen, og om skremmende atferd, som Kristiansen begikk før drapene i Baneheia skjedde i mai 2000. Disse sakene ble han dømt for i 2022.

– Av hensyn til Kristiansens omdømme, skal han slippe å måtte svare på forhold han begikk som barn, som ligger tilbake i forrige årtusen, sier Meling til Aftenposten.

– Han er forberedt på utspørring fra Andersens forsvarer, så blir det opp til domstolen å sørge for at man holder seg til saken og tiltalen dette faktisk omhandler, sier Meling til Dagbladet.

Det er satt av tre dager til Kristiansens vitnemål i saken. Ifølge Meling har ikke Kristiansen og Andersen sett hverandre siden dommen falt i lagmannsretten i 2002.

Kristiansen (44) sonet nesten 21 år bak murene, men ble i 2022 frifunnet for voldtekt og drap på Stine Sofie Sørstrønen (8) og Lena Sløgedal Paulsen (10).

Les også: Aktor avslørte nye anmeldelser på Baneheia-sakens første dag

Les også: Viggo Kristiansen skylder fortsatt 1,7 millioner til Baneheia-etterlatte


Mer fra Dagsavisen