Innenriks

Aktor ber om halvannet års fengsel i eksorsismesak

Et ektepar i slutten av 70-årene fra Hallingdal som står tiltalt for grov mishandling av en psykisk syk kvinne, bør få halvannet år i fengsel, mener aktor.

Da saken ble avsluttet etter fem dager i Buskerud tingrett på Nesbyen ble det lagt ned påstand fra aktor om ett og et halvt års fengsel for ekteparet fra Hallingdal, som har forklart at de forsøkte å befri en psykisk syk kvinne fra «onde ånder», skriver Dagen.

Hendelsene skildret i tiltalen skal ha skjedd mens den fornærmede, en kvinne i 30-årene, bodde hos ekteparet i et halvt år. I tiltalen beskrives kvinnen som alvorlig psykisk syk da hun bodde hos ekteparet.

Det var enighet i retten om de faktiske forhold, at ekteparet forsøkte å befri kvinnen fra onde ånder. Aktor la i sin prosedyre vekt på at ekteparet hadde unnlatt å skaffe kvinnen nødvendig helsehjelp.

Forsvarer Anders Green la vekt på at kvinnen hadde selvbestemmelse da hun flyttet inn hos ekteparet og var enig i at befrielse fra demoner ved forbønn var en riktig metode. Han advarte mot å dømme religiøse praksiser og la ned påstand om full frifinnelse for ekteparet.

Han viste til at ekteparet bare har handlet i god tro, ut ifra Jesu misjonsbefaling der det står at man skal kaste ut onde ånder. Dom i saken er ventet over påske.

Les også: Ekspert om forsikring: – Disse tilbudene sier jeg alltid nei til

Les også: Nav-forskere: Hovedgrunnen til uføreeksplosjonen blant unge (+)

Les også: Eks-general om Putins krig: – Ukraina kommer til å tape

Mer fra Dagsavisen