Innenriks

Kvinnegruppa Ottar klager omstridt russebuss inn for Diskrimineringsnemnda

Etter at politiet henla anmeldelsen mot russebussen på Bryne, klager Kvinnegruppa Ottar saken inn for Likestillings- og diskrimineringsnemnda.

Kvinnegruppa Ottar mener at russebussen «Pøbben» bryter likestillings- og diskrimineringsloven, skriver Stavanger Aftenblad.

Russebussen har på den ene langsiden en større tegning av seksuell art som kvinnegruppa mener bryter med straffelovens om pornografi og utstillingsforbud av bilder av eksplisitt seksualisert karakter.

Mandag leverte de inn en anmeldelse til politiet. Onsdag ble det kjent at politiet henlegger saken. Nå har Kvinnegruppa sendt en klage til Diskrimineringsnemnda.

De mener illustrasjonen på bussen bryter med paragraf 13 i likestillings- og diskrimineringsloven, som handler om forbud mot å trakassere.

– Vi er ikke fornøyde med at saken er henlagt. Vi har fått mye tilbakemelding fra folk som støttet at vi anmeldte. Vi ønsker nå å teste om regelverket knyttet til diskriminering kan anvendes på dette, sier Sara Mauland, som har signert klagen.

Russeguttene bak bussen opplyste til VG tirsdag at det ikke kom noen beklagelse derfra – og at de er svært tilfredse med den valgte eksteriørdesignen.

Les også: Tusenvis av fattige nordmenn vil miste bostøtten og ekstra strømstøtte

Les også: Først da hun ble voksen skjønte Stine (29) at hun var blitt utsatt for overgrep som barn

Les også: – Hvorfor skal ansvaret legges på redde, nedbrutte jenter? (+)

Mer fra Dagsavisen