Innenriks

Person siktet for drap etter voldshendelse i Bergen

En person er siktet for drap etter en voldshendelse i en privatbolig Rådalen i Bergen søndag kveld. Vedkommende er innlagt på sykehus.

Politiet fikk melding om saken like før klokken 19 søndag kveld. De sendte flere patruljer og ambulanse til stedet.

– På adressen ble to personer funnet skadd. Begge ble etter kort tid kjørt til Haukeland universitetssjukehus. Den ene personen ble erklært død på vei til sykehus, opplyser politiet.

Den andre personen får søndag kveld behandling på sykehuset, men politiet kan ikke si noe om helsetilstanden.

– På bakgrunn av politiets opplysninger etterforskes hendelsen som drap. Personen som er på sykehus, har status som siktet i saken. Det er en relasjon mellom den avdøde og den siktede, skriver politiet i en pressemelding.

De vil ikke si noe mer om relasjonen mellom dem.

Da politiet kom til stedet, var det også tre barn der. Disse er ikke kommet til skade og blir tatt vare på av barnevernsvakten. Politiet jobber med å varsle pårørende til den avdøde.

Søndag kveld jobbet kriminalteknikere på stedet. Politiet vil være på åstedet utover natta og ta vitneavhør, gjøre kriminaltekniske undersøkelser og andre etterforskningsoppgaver.

Vest politidistrikt varsler at de vil komme med en ny oppdatering om saken mandag morgen.

---

Drapssaker i Norge i 2024

Norsk politi har så langt i 2024 satt i gang etterforskning av ti drapssaker med i alt fjorten ofre. I tillegg kommer en sak med dødelig vold.

 • 1. januar: Elin Nordhei Bordi (46) og Terje Åsmund Nordhei (46) og en mann i slutten av tenårene blir funnet døde i en bolig i Sørfold i Nordland. Politiet tror tenåringen, som var henholdsvis sønn og stesønn av de to voksne, drepte dem før han tok sitt eget liv. Han er også siktet for drapsforsøk på sin elleve år gamle søster.
 • 2. januar: 30 år gamle Rahavy Varatharajan blir funnet skutt og drept i en bil i Elverum. Den antatte gjerningsmannen, en 32 år gammel mann, blir funnet svært alvorlig skadd i samme bil. 32-åringen dør senere av skadene.
 • 2. januar: En mann i 50-årene blir funnet død i en bolig i Stavern i Larvik kommune. Hans samboer, en kvinne i 40-årene, siktes for drap og etterlyses internasjonalt. Denne etterlysningen blir senere trukket tilbake, og grunnlaget for siktelsen er svekket. Kvinnen er fremdeles ikke funnet.
 • 6. januar: Latviske Laura Putane (35) blir funnet død på Fefor Høyfjellshotell i Nord-Fron kommune i Gudbrandsdalen. En mann er pågrepet og siktet for drap. Begge to jobbet på hotellet.
 • 7. januar: 33 år gamle Tina Milena Solberg blir funnet død i en utbrent bil på Blomøy i Øygarden kommune utenfor Bergen. En mann hun har to felles barn med, blir pågrepet og siktet for drap. Mannen erkjenner straffskyld.
 • 9. januar: En mann i 30-årene blir funnet livløs og med stikkskader på utsiden av en bolig i bydelen Laksevåg i Bergen. Mannen blir fraktet til sykehus, men erklæres død kort tid senere. En annen mann i 30-årene pågripes og siktes for drap.
 • 23. januar: Politiet rykker ut til en hendelse i en bolig i Skogbygda i Nes på Romerike. Katrine Nordli Korslund (30), Victoria Nordli Korslund (24) og Emily Nordli Andresen (11 måneder) blir funnet døde, samt en 65 år gammel mann. Politiet åpner drapsetterforskning og tror at den 65 år gamle mannen drepte sine døtre og et barnebarn før han tok sitt eget liv. En av de drepte var ansatt i Øst politidistrikt, noe som gjør at Oslo politidistrikt får ansvaret for etterforskningen.
 • 26. januar: 75 år gamle Aina Hynne blir funnet hardt skadd i Kirkenær i Grue kommune. Hun dør senere av skadene. En mann i 30-årene er pågrepet og siktet for drap.
 • 27. januar: En kvinne i 40-årene siktes for medvirkning til drap etter at det er funnet levninger av et menneske på gården hennes i Løten i Innlandet. En mann som hadde tilhold på gården, ble meldt savnet 12. januar. Kvinnen ble pågrepet 24. januar, og da lød siktelsen på medvirkning til frihetsberøvelse. Kvinnen nekter straffskyld.
 • 31. januar: En 48 år gammel mann siktes for grov kroppsskade etter at en mann i 60-årene blir funnet død i Drammen. 48-åringen ble funnet skadd i en naboleilighet. Funn i den foreløpige obduksjonsrapporten gjør at siktelsen utvides til å omfatte drap.
 • 4. februar: To personer blir funnet skadd i en leilighet på Fana i Bergen. Begge ble etter kort tid kjørt til Haukeland universitetssjukehus. Den ene personen ble erklært død på vei til sykehus. Den andre personene får status som siktet. Politiet opplyser at det er en relasjon mellom de to.

---

Hold deg oppdatert. Få daglig nyhetsbrev fra Dagsavisen

Nyeste fra Dagsavisen.no: