Innenriks

Evakuerte naboer får reise hjem igjen etter lagerbrann i Sarpsborg

Fra og med klokken 14 har politiet besluttet å oppheve evakueringen i forbindelse med brannen i et lagerbygg i Sarpsborg mandag.

– Da er det besluttet at all evakuering opphører klokken 14.00. Etter dette står alle beboere fritt til å reise hjem. Hvis det er røyklukt i bolig, kan det luftes etter behov. Det vil fremdeles kunne være noe hvit røyk/damp i området grunnet slukningsarbeidet, skriver politiet i Øst i en oppdatering klokken 12 mandag.

Det var klokken 04.51 politiet meldte om brann i et lagerbygg på Borgenhaugen i Sarpsborg. Lagerbygget sto i full fyr, og på grunn av mye røyk og gnistregn ble de nærmeste boligene evakuert.

Politiet advarte også om at røyken fra brannen kunne være svært giftig, ettersom det hadde tatt fyr i et dekklager tilhørende lagerbygget.

Det er ikke meldt om personskader i forbindelse med brannen, som blant annet førte til at togtrafikken ble stengt på Østfoldbanen mellom Sarpsborg og Halden.

Ifølge NRK ble Hafslund barne- og ungdomsskole, som ligger rundt 600 meter unna det brennende bygget, stengt. Det samme ble en nærliggende barnehage.


Mer fra Dagsavisen