Innenriks

Støre: Tror på økt kjøpekraft framover

Statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) sier han håper rentetoppen er nådd og at det er en betydelig mulighet for at folk nå vil få økt kjøpekraft.

I forkant av sin halvårlige oppsummerende pressekonferanse gjestet statsministeren Politisk kvarter i NRK tirsdag morgen. Der trakk han fram at nordmenn, etter fjorten rentehevinger fra Norges Bank, økte strømpriser og rekordhøy inflasjon trolig kan se fram mot lysere tider.

– Jeg mener vi kan si at regjeringens politikk har bidratt til at vi kan si før 2024 at det er en lysning i økonomien og en betydelig mulighet for at vi kan få økt kjøpekraft for første gang på flere år, sier Støre.

– Vårt måtehold bidrar til at lysningspunktet kommer i rett tid og snarere enn det kunne ha kommet, la statsministeren til.

Han forklarer også de stadig dårligere meningsmålene for Arbeiderpartiet under tiden i regjering med de vanskelige økonomiske tidene.

– Når priser og renter går opp, så går gjerne målinger ned, konstaterer Støre.

Ifølge Støre har regjeringens verktøy for å tøyle de krevende økonomiske tidene vært å holde igjen i budsjettpolitikken, og at den har brukt mindre oljepenger enn hva som hadde vært mulig innenfor handlingsregelen.

– Vi har bidratt til at vi har den høyeste sysselsettingen vi har hatt siden før finanskrisen i 2009, nå er 70 prosent av de som er arbeidsfør alder i arbeid, vi har lav ledighet, sier Støre.

Mer fra Dagsavisen