Innenriks

Kripos: Det svenske Foxtrot-nettverket opererer i Norge

Det svenske kriminelle Foxtrot-nettverket har forgreininger til Norge, opplyser Kripos til NRK.

– Ja, det er registrert kriminelle aktiviteter i Norge som vi kan spore tilbake til Foxtrot-nettverket, sier Trond Bruen Olsen, avsnittsleder for organisert kriminalitet-seksjonen i Kripos, til NRK.

Foxtrot-aktivitet på ukentlig basis

Kriminelle fra Foxtrot-nettverket og andre svenske kriminelle nettverk er innblandet i norsk kriminalitet så ofte som på ukentlig basis, forklarer Olsen.

– I all hovedsak dreier det seg om narkotikavirksomhet. Det kan også være kriminelle forhold relatert til voldsutøvelse og pengeinnkreving, sier Olsen, som legger til at det også er snakk om salg av våpen og sprengstoff.

Svenske gjengkriminelle mer synlig i Norge

Han opplyser at svenske kriminelle nettverk har blitt mer aktive og synlige over hele Norge.

– Det siste året har aktiviteten fra svenske gjengkriminelle på norsk jord blitt mer synlig. Både ved at de er etablert i ulike deler av landet, og at de blir involvert i voldsoppdrag i Norge, forteller Olsen.

Det har vært en rekke volds- og skytehendelser i Sverige den siste tiden. Voldsopptrappingen i Uppsala og Stockholm knyttes blant annet til en intern konflikt i den kriminelle gjengen som omtales som Foxtrot-nettverket.

Tidligere denne måneden ble det kjent at norsk og svensk politi styrker samarbeidet mot organisert kriminalitet på tvers av landegrensene.

Mer fra Dagsavisen