Innenriks

Norsar bekrefter jordskjelv med styrke 3,4 utenfor Ålesund: – Stort til å være Norge

Det har vært et jordskjelv på styrke 3,4 utenfor Ålesund. Norsar sier det mest sannsynlig ikke har ført til store skader.

Jordskjelvvakta opplyser til NTB at de har fått flere henvendelser, og at folk har merket skjelvet godt på land.

– Vi kan bekrefte at det har vært et jordskjelv. Det er målt til styrke 3,4, og det er cirka 15 kilometer ut i havet. Det er ganske nærme Ålesund. Hvis vi ser globalt på det, er det ikke så stort. Men det er stort til å være et jordskjelv i Norge, sier seismolog Annie Jerkins ved Jordskjelvvakta.

Sannsynligvis ikke skader av jordskjelvet

Hun sier at de nå jobber med å kvalitetssikre styrken og hvor jordskjelvet nøyaktig har vært. Jerkins sier at det er vanskelig å si om jordskjelvet har ført til store skader.

– Men mest sannsynlig ikke, sier hun.

Det europeiske jordskjelvsenteret har meldt om et jordskjelv på styrke 4 som traff 51 kilometer ut i Norskehavet fra Ulsteinvik. Jerkins opplyser at de sitter på mer presise tall lokalt.

Trodde jordskjelvet var ras

Sunnmørsposten skriver at flere har ringt dem og fortalt om det mulige jordskjelvet.

– Først var det et kraftig smell, så var det risting etterpå. Det var så kraftig at vi sprang ut, men det var ingenting å se. Jeg tenkte kanskje det var ras, siden vi bor ved et fjell, sier Otto Sandvik i Sandvika mellom Tjørvåg og Moltustranda.

Mer fra Dagsavisen