Innenriks

Politimann tiltalt for vold

En politimann er tiltalt for politivold etter en hendelse ved en bensinstasjon på Kongsberg i oktober i fjor. Han risikerer fengselsstraff.

Politimannen er tiltalt for å ha øvet vold mot en annen person og for å ha utøvd offentlig myndighet og grovt uaktsomt brutt sin tjenesteplikt, melder Dagbladet.

Tiltalen baserer seg på en voldshendelse utenfor en bensinstasjon på Kongsberg 30. oktober i fjor der politimannen skal ha lagt en annen mann i bakken og slått ham gjentatte ganger i hodet og kroppen med knyttet neve.

Mannen er også tiltalt for å ha slått en annen mann på stedet med teleskopbatong i venstre lår, noe som skal ha medført kraftig hevelse og smerter i flere dager etter hendelsen.

Den tiltalte politimannen ønsker ikke å kommentere saken, men hans forsvarer, advokat Gry Schrøder Berger, opplyser til Dagbladet at hennes klient tar tiltalen tungt.

Justis- og beredskapsdepartementet har blitt spurt om en kommentar til saken.

– Justis- og beredskapsdepartementet kan ikke uttale seg om pågående straffesaker og henviser til Spesialenheten for politisaker og Sørøst politidistrikt som arbeidsgiver, skriver de i en epost til avisen.

Mer fra Dagsavisen