Innenriks

Høyesterettsdommer Skoghøys fraseparerte kone vil kreve erstatning

Den fraseparerte kona til høyesterettsdommer Jens E. Skoghøy vil kreve erstatning fordi han beskyldte henne for å ha forgiftet ham. Skoghøy sier han avviser saken.

Onsdag ettermiddag holdt Nataliia Skoghøy, som nå er fraseparert fra høyesterettsdommer Jens Edvin Skoghøy, en pressekonferanse sammen med sin advokat Linnéa Tereza Karlberg.

Der varslet de et mulig søksmål mot Skoghøy, som i desember hevdet at kona hadde forgiftet ham, noe hun avviser på det sterkeste. Etter etterforskning har politiet henlagt saken.

– Disse beskyldningene mot min klient ble spredt i mediene over lang tid, sa Karlberg.

Ikke grunnlag for krav

Høyesterettsdommeren sier til NTB onsdag ettermiddag at han vil svare på varselet og påvise at det ikke er grunnlag for noe krav.

– Jeg har fått varselet, og det er uten et faktumgrunnlag, sier Skoghøy.

I varselet fra advokat Karlberg blir Skoghøy bedt om å kommentere om han aksepterer erstatningsansvar for det han har gjort mot sin fraseparerte kone ved å beskylde henne for drapsforsøk.

Avventer godt tilbud

På pressekonferansen sa advokaten at de ikke har tatt ut i stevning i saken ennå, og at de vil avvente Skoghøys svar før de avgjør hva de vil gjøre videre.

– Grunnen til at vi går fram på denne måten, er at Skoghøy valgte å gå til mediene med sine beskyldninger. Dersom han framsetter et godt tilbud, vil min klient vurdere å trekke søksmålet, sier Karlberg.

Advokaten vil ikke si hva hun vil oppfatte som et passende tilbud fra Skoghøy for at han skal unngå å bli saksøkt, men bekrefter at hun har en klar forventning om hva et tilbud bør gå ut på.

Uten rot i virkeligheten

Høyesterettsdommeren fikk nylig innvilget ny studiepermisjon fra arbeidsplassen etter å ha vært sykmeldt fram til 5. februar. Før dette hadde han studiepermisjon fra oktober til midten av januar.

Skoghøy sier til NTB at det er påstander i varselet fra den fraseparerte konas prosessfullmektig som ikke har rot i virkeligheten, og som han kan tilbakevise.

Nataliia Skoghøy var selv til stede på pressekonferansen for å svare på spørsmål. Hun fortalte om en vanskelig tid.

– Dette har vært veldig smertefullt for meg, fortalte hun pressen.


Mer fra Dagsavisen