Innenriks

Forsvaret kjøper rus-kurs av omstridt forening

Forsvaret har inngått en avtale om kurs fra den omstridte foreningen Norsk Narkotikapolitiforening (NNPF), skriver Dagbladet.

Foreningen kom i søkelyset i fjor etter anklager om rolleblanding mellom politiansatte og den private foreningen. Det foregår en offentlig granskning av forholdet, og utvalget skal levere sin sluttrapport i januar.

I fjor valgte Forsvaret å avslutte en ordning der de betalte medlemskapet i NNPF for sine ansatte. Til tross for dette har Forsvaret nå inngått en avtale om å kjøpe kurs av samme forening, skriver Dagbladet.

– Hensikten med kurset er å gi kursdeltakerne grunnleggende kunnskaper innenfor fagområdet rus, sier pressevakt Aleksander Engborg Hage i Forsvaret.

«Hva skjer i legaliseringsdebatten» er ett av emnene i kurset Forsvaret har kjøpt, ifølge et dokument avisen har fått tilgang til.

Norsk Narkotikapolitiforening har rundt 3.600 medlemmer, som i hovedsak består av politiansatte. Foreningen har vært kritisk til forslag om avkriminalisering av narkotika til eget bruk.

Hold deg oppdatert. Få daglig nyhetsbrev fra Dagsavisen

Mer fra Dagsavisen