Innenriks

Fire av ti synes Støre gjør en dårlig jobb

Fire av ti (42 prosent) som har besvart en ny meningsmåling, mener Jonas Gahr Støre gjør en dårlig jobb som statsminister.

Litt over tre av ti (33 prosent) synes derimot at han innfrir som leder av regjeringen. De siste 24 prosentene som har besvart meningsmålingen, er usikre.

Statsviter og førsteamanuensis ved Universitetet i Bergen, Svein Erik Tuastad, er ikke overrasket. Men han mener ikke Støre selv har hele skylden for det labre resultatet.

– Når det går bra for de rødgrønne partiene, scorer Støre høyere og omvendt. I dagens situasjon, med strømkrisen og alt, er regjeringspartiene upopulære. Det er dét denne målingen i hovedsak viser, mer enn at det er en nøye vurdering av Støres krisehåndtering, sier Tuastad.

Saken fortsetter under videoen

Samtidig mener han dagens regjering framstår som svakere enn Erna Solbergs regjering, og at det gjenspeiler seg i meningsmålingsresultatene.

– Regjeringen trenger å framstå som mer handlekraftig enn den gjør i dag, sier han.

Det er meningsmålingsinstituttet Norstat som har spurt et representativt utvalg på 1.056 personer om de mener Støre gjør en god jobb, og undersøkelsen er gjort på oppdrag fra ABC Nyheter.

Hold deg oppdatert. Få daglig nyhetsbrev fra Dagsavisen

Mer fra Dagsavisen