Politikk

Raymond Johansen til VG: Tar gjenvalg som byrådslederkandidat for Oslo Ap

Oslo-byrådsleder Raymond Johansen (Ap) opplyser til VG at han stiller som kandidat til fire nye år.

Saken er oppdatert

– Oslo er nå en mer levende by med større muligheter og mindre forskjeller, og pandemien har for meg løftet fram veldig mange uløste utfordringer. Oslo har tatt mange steg på de sju årene, men det er langt fra nok, sier Johansen til avisen.

– Politikk handler om alltid om det som gjenstår, derfor vil jeg søke renominasjon som Oslos byrådslederkandidat, sier han.

Johansen har vært byrådsleder i Oslo siden 2015 og har de siste sju årene styrt Oslo sammen med SV og MDG, med Rødt som støtteparti.

Oslo Arbeiderparti skulle etter planen offentliggjøre lista over hvilke kandidater som ønsker gjenvalg, men dette ble utsatt til tirsdag.

Johansen har holdt kortene tett til brystet om hvorvidt han ønsket å stille til gjenvalg eller ikke. I forrige måned sto han fram som en soleklar favoritt hos folk flest til å fortsette som Oslo-byrådsleder i en måling utført av Norstat på vegne av Aftenposten.

Der svarte 26 prosent at de ønsket seg Johansen. 11 prosent pekte på Høyres Eirik Lae Solberg, mens også 11 prosent pekte på «annen kandidat».

Mer fra Dagsavisen